Douglas C. Giancoli

Douglas C. Giancoli ontving zijn BA in natuurkunde (summa cum laude) van de Universiteit van CaliforniŽ in Berkeley, zijn MS in natuurkunde aan het Massachusetts Institute of Technology ne zijn PhD in elementaire deeltjesfysica aan de Universiteit van CaliforniŽ in Berkeley. Hij werkte twee jaar als post-doctoral fellow in het viruslaboratorium van de UC in Berkeley om vaardigheden op te doen op het gebied van moleculaire biologie en de biofysica. Zijn mentoren waren onder andere de Nobelprijswinnaars Emilio Segrť en Donald Glaser.
Hij heeft allerlei traditionele undergraduatecursussen gedoceerd, maar ook innovatieve en is steeds bezig om zijn boeken nauwgezet aan te passen aan de actualiteit en zoekt voortdurend nieuwe manieren om studenten meer inzicht in de natuurkunde te bieden.
De auteur brengt zijn vrijetijd het liefst buitenhuis door en beklimt graag bergtoppen. Hij vergelijkt graag het beklimmen van bergen met het bestuderen van de natuurkunde: het kost inspanning, maar het is de moeite waard.

Leverbare boeken van deze auteur:

 

flash image news produce