Kevin Lane Keller

Kevin Lane Keller is hoogleraar marketing aan de Tuck School of Business van het Darthmouth College. Keller heeft gestudeerd aan de universiteiten van Cornell, Carnegie-Mellon en Duke. Aan het Dartmouth College geeft hij les over marketingmanagement en strategisch merkenmanagement en geeft hij lezingen over dat onderwerp.

Eerder was professor Keller werkzaam aan de faculteit van de Graduate School of Business aan Stanford University, waar hij leiding gaf aan de marketinggroep. Verder was hij werkzaam voor de marketingfaculteit van de University of California in Berkeley en de University of North Carolina in Chapel Hill, was hij gasthoogleraar aan de Duke University en de Australian Graduate School of Management en heeft hij twee jaar bedrijfservaring als marketing consultant voor de Bank of America.

Professor Keller is expert op het gebied van marketingstrategie en planning. Hij is vooral geÔnteresseerd in theorieŽn en concepten die betrekking hebben op consumentengedrag en hoe marketingstrategieŽn kunnen worden verbeterd aan de hand van deze kennis. Zijn onderzoeken zijn gepubliceerd in drie van de belangrijkste marketingvakbladen, namelijk de Journal of marketing, de Journal of marketing research en de Journal of consumer research. Hij heeft ook gewerkt als redacteur voor die vakbladen. Keller heeft meer dan zestig papers gepubliceerd, waaruit veel wordt geciteerd, en hij heeft talrijke awards ontvangen.

Professor Keller wordt beschouwd als een van de internationale leiders op het terrein van onderzoek naar merken en strategisch merkenmanagement. Hij heeft zijn medewerking verleend aan tientallen verschillende marketingprojecten. Hij heeft ook gewerkt als consultant en adviseur voor marketeers voor enkele van de succesvolste merken ter wereld, zoals Accenture, American Express, Disney, Ford, Intel, Levi Strauss & Co., Procter & Gamble en SAB Miller. Verder heeft hij samengewerkt met topbedrijven als Allstate, Beiersdorf (Nivea), BlueCross Blueshield, Starbucks, Unilever en Shell Oil. Hij is ook werkzaam geweest als commissaris voor het Marketing Science Institute.

Leverbare boeken van deze auteur:

 

flash image news produce