jQuery - de basis

Sander Gerz | € 22,95 | 245 pagina’s | 978 90 430 2525 6

jQuery is een JavaScript-framework voor het programmeren van dynamische en interactieve websites. Met slechts enkele slanke regels code kunt u fantastische webeffecten creëren. Dit boek legt precies uit hoe jQuery werkt, welke code u moet kennen en wat u met jQuery kunt bereiken. Eerst worden de basisbeginselen van jQuery uitgelegd en vervolgens leert u hoe u elementen op een webpagina laat bewegen of verdwijnen, hoe u animaties maakt, hoe u effecten combineert en hoe u werkt met widgets en plugins. Enige voorkennis van HTML en CSS is vereist, maar u hoeft niets te weten over JavaScript.

Een greep uit de inhoud: De basis van JavaScript - Starten met JQuery - Visuele effecten, tabellen en plug-ins - Interactie: werken met events - Apps met JQuery - en nog veel meer.

Over de auteur: Sander Gerz is softwarearchitect bij Solvec, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en beheren van grote websites. Hij past sinds 2008 jQuery actief toe in websites als buienradar.nl en beurs.nl. Voor zijn inzet heeft Microsoft hem sinds 2003 jaarlijks de MVP Award voor Visual C# toegekend. U vindt zijn weblog op www.todotnet.com.

Voor dit boek zijn geen bronbestanden of extra’s te downloaden.