Over deze serie

Concept
Ieder trainingsboek in deze serie behandelt alle basisbeginselen van een programma of programmeertaal. Dankzij de vele oefeningen kan de lezer de opgedane kennis direct in de praktijk toetsen. Boeken in deze serie onderscheiden zich door de vele aansprekende voorbeelden en cases uit de dagelijkse praktijk zodat duidelijk wordt hoe het programma of de programmeertaal door experts wordt gebruikt.

Doel
Doel van ieder boek in deze serie is de lezer alle basisvaardigheden van het behandelde programma of onderwerp bij te brengen. Na het lezen van het boek is men in staat zelfstandig met het programma aan de slag te gaan en heeft men voldoende basiskennis om de expertise verder uit te bouwen.

Doelgroep
Individuele lezers die het boek in de boekhandel of elders aanschaffen voor zelfstudie, opleidingsinstituten waar computertrainingen worden gegeven en voor sommige titels ook het reguliere onderwijs. Kortom: voor opleiding, cursus of zelfstudie.

Downloaden van internet
Deze website is speciaal voor deze serie opgezet. U vindt hier niet alleen welke boeken reeds in de serie zijn verschenen of binnenkort zullen verschijnen, maar voor ieder boek wordt hier ook oefenbestanden, nieuwe informatie, errata of andere extra’s aangeboden.

Leer van de expert
De boeken in deze serie worden geschreven door ervaren auteurs, auteurs die hun sporen in het vakgebied waarover zij schrijven ruimschoots hebben verdiend, auteurs uit de dagelijkse praktijk. Bovendien worden de boeken door middel van praktijkvoorbeelden, cases of interviews aangevuld met bijdragen van anderen uit het vak. Vandaar dus het stempel Leer van de expert!

Aan het begin van ieder hoofdstuk
Ieder hoofdstuk begint met een dubbele overzichtspagina waarop kort wordt verteld wat er in het hoofdstuk aan bod komt en welke kennis bij het doorlezen en maken van de oefeningen wordt opgedaan.

Oefeningen
In de lopende tekst zullen oefeningen worden opgenomen. De oefeningen volgen op een stuk theorie zodat de lezer de opgedane kennis direct in de praktijk kan toetsen. De oefeningen zullen zodanig in de tekst wordt verwerkt dat het ook mogelijk is de tekst te lezen zonder de opdrachten daadwerkelijk te maken. Iedere oefening krijgt een eigen aanhef (kopje) waarin die taak wordt omschreven.

Indien van toepassing komt de bronbestanden voor de oefeningen ter beschikking op de bijbehorende website zodat de lezer de oefeningen exact en nauwgezet kan volgen zonder eigen materiaal te hoeven verzinnen of opsporen.

Paragrafen en nummering
Alle paragrafen en oefeningen in het boek zijn genummerd zodat het gemakkelijker is een paragraaf of opdracht terug te vinden of ernaar te verwijzen.

Index
Ieder boek besluit met een uitgebreid trefwoordenregister zodat de lezer snel een onderwerp kan terugvinden en het boek ook prima als naslagwerk kan gebruiken.