Pearson in de Benelux

 

Dit is de website van Pearson Benelux, de vestiging voor Nederland en Vlaanderen van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij. Historisch gezien is Pearson ontstaan uit een groot aantal zelfstandige, gerenommeerde uitgeverijen als Prentice Hall, Addison Wesley, Benjamin Cummings, Longman, Harcourt en nog vele anderen. De afgelopen jaren heetten wij samen Pearson Education, met deze oude uitgeverijen nog nauw verbonden aan onze naam in logo en imprints. Sinds 2011 dragen we echter allemaal, de naam Pearson.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de producten en diensten die Pearson Benelux u kan bieden. Daarbij verbindt Pearson op internationaal niveau regelmatig bedrijven aan zich die het klassieke onderwijsaanbod aanvullen, bijvoorbeeld op het gebied van assessments en digitale leeromgevingen. Van enkele van deze bedrijven vindt u ook vestigingen in Nederland. Deze vestigingen introduceren wij eveneens op deze pagina.

 

De afdelingen van Pearson Benelux

Vanuit ons kantoor in Amsterdam distribueren wij al sinds jaar en dag alle Engelstalige uitgaven van Pearson. Daarnaast hebben wij ons eigen lokale uitgeefprogramma. Wij werken vanuit een drietal disciplines.

 

Thuis en op het werk

Wilt u in uw vrije tijd of ter ondersteuning van uw vak uw kennis bijspijkeren over een bepaald onderwerp, dan kunt u bij ons een keuze maken uit een ruime sortering algemene (digitale) boeken.

 

  • Computerboeken: leren van de expert
  • Van boeken voor thuisgebruikers en hobbyisten tot en met standaardwerken voor professionals in de IT-sector. Het computerboekenfonds bestaat uit zowel boeken van lokale auteurs als vertalingen van internationale bestsellers. Pearson Benelux is uitgever van onder meer de succesvolle Nederlandstalige Mac-, Adobe- en Microsoft Press-boeken. Belangrijke merken binnen dit fonds zijn Adobe, Microsoft, PeachPit, Que, Sams, Cisco en New Riders. Meer informatie over onze series
  •  

  • Managementboeken
  • Bestemd voor beginnende managers tot en met ervaren professionals die hun theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gewenste niveau willen brengen of houden. (Digitale) boeken die aansluiten op de actuele ontwikkelingen in het vakgebied van managers en leidinggevenden en (digitale) boeken die zorg dragen voor verdieping van kennis en kunde. Financial Times is een van de gerenommeerde imprints binnen ons managementfonds.
  •  

 

Hoger Onderwijs

De publicaties voor het hoger onderwijs richten zich op docenten en studenten in het hoger beroeps- en universitair onderwijs. Het fonds omvat een grote hoeveelheid basistekstboeken op uiteenlopende vakgebieden: management en economie, marketing, sociale wetenschappen, techniek, verpleegkunde, informatica en communicatie. Bovendien publiceren wij ook meer generieke en competentiegerichte uitgaven over bijvoorbeeld management, communicatie- en studievaardigheden.

 

Ons fonds is opgebouwd uit zowel vertalingen en bewerkingen van internationale onderwijsbestsellers als boeken van lokale auteurs. De titels komen zonder uitzondering tot stand in samenwerking met docenten en sluiten zodoende optimaal aan op de eisen van het onderwijs.

 

Onze uitgaven worden regelmatig herzien om de actualiteit te waarborgen. Ze zijn aantrekkelijk vormgegeven (vaak full colour) en voorzien van uiteenlopende didactische hulpmiddelen. Bij een groot aantal boeken bieden wij bovendien Pearson XTRA aanvullend online studie- en lesmateriaal of digitale leeromgevingen aan.

 

Pearson ELT – Engelse taalonderwijs

Pearson ELT , een divisie van Pearson, publiceert een uitgebreid assortiment aan materialen om leraren en studenten Engels van alle leeftijden en niveaus te ondersteunen – van basisschool tot universiteit, van taalschool tot bedrijfsopleiding. Uitgangspunt is ‘Doeltaal – Voertaal’: het aanleren van een vreemde taal in de vreemde taal zelf, een methode die ook door de overheid wordt gepropageerd. Pearson ELT maakt niet alleen gebruik van boeken: veel methoden zijn voorzien van audiomateriaal en digitale leeromgevingen.

 

flash image news produce