Titelinformatie

Organisatie-ethiek

 

Pierre Winkler

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In onze gecompliceerde maatschappij, waarin het bewustzijn en de morele verantwoordelijkheden van organisaties (groot en klein) enorm zijn toegenomen, is het omgaan met ethische dilemma's en formuleren van moreel beleid een cruciale competentie geworden.

In dit boek wordt, op basis van voorbeelden en casussen, uitgelegd hoe een organisatie die competentie kan ontwikkelen. Het uitgangspunt van het boek is dat organisatie-ethiek zowel mogelijkheden biedt om een beter bedrijfsresultaat te halen, als om meer zin te geven aan het bestaan.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs voor een breed scala aan opleidingen. De projectcases achterin het boek verwijzen expliciet naar de vakgebieden bedrijfseconomie, commericiŽle economie, management, accountancy, communicatie en informatica. Ook professionals die zicht willen krijgen op de ethische aspecten van hun organisaties hebben baat bij dit boek.

Inhoudsopgave
H1 Ethiek en organisatie
H2 Morele dilemma's - analyse en argumentatie
H3 Internationaal ondernemen
H4 Marketing
H5 Public Relations en Issues Management
H6 Integriteitsmanagement
H7 De gelukkige organisatie
Projectcasussen
Geraadpleegde literatuur
Index

Supplementen
Extra materiaal zoals cases en powerpoints vindt u op www.pearsoneducation.nl/winkler.
Een uitgebreide docentenhandleiding met alle uitwerkingen van de cases evenals een tentamenvragen is beschikbaar voor docenten die het boek voorschrijven.

Over de auteur
Pierre Winkler is docent organisatie-ethiek aan de Hogeschool van Amsterdam en auteur van artikelen en boeken op het gebied van informatica, management, ethiek, levensbeschouwing en linguistiek.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043009904
  • 240 pagina's
  • Paperback
  • 11-01-2005
  • € 35.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce