Titelinformatie

In Basisboek Scheikunde zijn de basisprincipes van de scheikunde compact en helder bij elkaar gebracht. Het boek voert van de atoom, via het periodiek systeem der elementen, naar chemische reacties. Ten slotte bespreekt het ook onderwerpen als redoxreacties, zuurbasenchemie en organische chemie aan.
Cartoons verlevendigen de inhoud, waardoor de stof op een prettige wijze inzichtelijk wordt gemaakt. Elk hoofdstuk bevat samenvattingen en oefenodrachten. In de bijlagen zijn bovendien extra opgaven en achtergrondinformatie beschikbaar.

Doelgroep
Basisboek scheikunde herhaalt de scheikundestof van de middelbare school en is daarom geschikt als opstapboek voor startende studenten aan diverse opleidingen waarin scheikunde een rol van belang speelt.

Verkorte inhoudsopgave
1 Het ontstaan van materie
2 Atoommodellen
3 Periodiek systeem der elementen
4 Verbanden tussen atomen
5 Scheikundig rekenen en formuletaal spreken.
6 Snelheid chemische reacties
7 De drijfkracht van chemische reacties
8 Het chemisch evenwicht
9 Zuren en basen
10 Oxidatie en reductie
11 Kijkje in de organische chemie

Supplementen
Op de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/haim zijn de antwoorden bij de oefenopdrachten uit het boek te raadplegen.

Over de auteurs
Kurt Haim en Johanna Lederer-Gamberger geven beiden scheikundeles aan het gymnasium en hebben aan de universiteit aanvullende certificaten in de pedagogie en vakdidactiek behaald.
Klaus Müller werkt als illustrator en heeft tientallen boeken geïllustreerd.
Over de bewerker
Basisboek scheikunde is voor de Nederlandstalige markt bewerkt door Gerlof Kruidhof, docent organische chemie aan de Hogeschool Leiden.


flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043017404
  • 232 pagina's
  • Paperback
  • 08-01-2010
  • € 32.95 (incl. BTW)


flash image news produce