Titelinformatie

Skills - Adviseren

Ontwikkel je eigen adviesstijl

 

Andrew David en Ton van Pelt

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Mensen geven graag, vaak en veel advies. Om daarmee anderen te helpen hun doelen te bereiken of om hun persoonlijke of professionele situatie verbeteren. Maar hoe stel je vast wat een verbetering is? Wat is de beste manier om iemand daarbij te adviseren? En vooral, welke kwaliteiten en vaardigheden moet je bezitten om deskundig advies te kunnen geven?

Dit boek bevat theorie, tips en trucs, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Het geeft je duidelijk inzicht in de vaardigheden die je nodig hebt om een professioneel adviseur te worden en het leert je je eigen adviesstijl te ontwikkelen.

Doelgroep
Adviseren is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs en voor iedereen die zijn adviesvaardigheden zelfstandig wil ontwikkelen.

Inhoudsopgave
1 Adviseren
2 De stappen in het adviesproces
3 De gereedschappen voor een gedegen inhoud
4 De beleving van adviseur en geadviseerde
5 Beroepshouding, integriteit en omgaan met morele dilemma’s
Bijlage A: Checklists
Bijlage B: Logboek
Bijlage C: Begrippenlijst
Literatuurlijst
Index

Supplementen
Bij het boek is een code ingesloten die toegang geeft tot de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/skills/adviseren. Op deze website vind je onder andere: drie video’s (de expertrol, de adviesrol en de coachrol), communicatieopdrachten, Powerpoints en extra vragen en opdrachten.

Over de Skills-serie
Adviseren maakt deel uit van Skills, de serie vaardigheidstrainingen van Pearson Education. In deze serie worden de verschillende communicatie- en managementvaardigheden behandeld die vaak terugkeren in de curricula van het hoger onderwijs. De boeken, geschreven door professionals, kenmerken zich door een beknopte, heldere aanpak en een sterk praktijkfocus; ze zijn dan ook allemaal voorzien van veel oefenmateriaal.

Elk deel van de serie is voorzien van een website met aanvullend materiaal zoals extra cases, opdrachten en in veel gevallen ook videomateriaal. Deze website is toegankelijk met een unieke toegangscode die in elk boek is ingesloten.

Ook verkrijgbaar in deze serie zijn:
Presenteren, E-mailen en brieven schrijven, Onderhandelen, Argumenteren, Rapporteren, Overleggen en samenwerken, Leidinggeven en Verkopen.

Over de auteurs
Andrew David is eigenaar van H4 organisatie,  training en advies. Hij adviseert, doceert, coacht en traint met veel plezier ondernemers en studenten op het gebied van ondernemersvaardigheden (netwerken, acquisitie, verkopen). Voor het Centrum van Ondernemerschap van zowel de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als de Hogeschool Utrecht ontwikkelt hij ondernemersvaardighedenmodules.
Ton van Pelt is een ervaren en bevlogen zelfstandig coach, trainer en begeleider  (www.eenpondveren.nl). Hij ondersteunt mensen en organisaties op weg naar inspiratie, oorspronkelijkheid, zelfbewustzijn en kracht. Veel professionals volgen opleidingen en trainingen bij hem op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden, coachvaardigheden en adviesvaardigheden.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043017985
  • 144 pagina's
  • Paperback
  • 08-01-2010
  • € 26.95 (incl. BTW)


flash image news produce