Titelinformatie

Skills - Onderhandelen

Ontwikkel je persoonlijke effectiviteit

 

Herman Ilgen en Keimpe de Vries

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Onderhandelen doe je dagelijks. Vaak onbewust, soms juist heel bewust; telkens als je iets van een ander nodig hebt om je doelen te bereiken of je wensen te vervullen, ben je aan het onderhandelen.

Onderhandelen is een praktisch studie- en trainingsboek dat je leert met de uitdagingen van een onderhandeling om te gaan. Aan de hand van basisvaardigheden werk je aan je persoonlijke effectiviteit: via grip krijgen op lastige situaties naar regievoering in ingewikkelde trajecten. Je wordt uitgedaagd kritisch naar jezelf, je houding en naar reacties van anderen te kijken. Hierdoor ben je in staat de juiste onderhandelingsstrategie te kiezen. De theorie wordt ondersteund door tal van voorbeelden en praktische oefeningen om de groei van je effectiviteit te toetsen.

Doelgroep
Onderhandelen is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs en voor iedereen die zijn onderhandelingsvaardigheden wil ontwikkelen.

Inhoudsopgave
Inleiding
Deel 1 Basis
1 Vaardig onderhandelen
2 Gestructureerd onderhandelen
3 Prijs onderhandelingen
Deel 2 Grip
4 Professioneel onderhandelen
5 De aikido-paradox
6 Schakelen tussen vechten en samenwerken
Deel 3 Regie
7 Meer partijen en achterbannen
8 Regie in onderhandelingen
Bijlage A Lijst met competenties
Bijlage B Checklist
Literatuurlijst
Index

Supplementen
Bij het boek is een code ingesloten die toegang geeft tot de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/skills/onderhandelen . Op deze website is extra oefen-, case- en videomateriaal te vinden. Docenten die het boek als verplicht materiaal inzetten bij hun lessen kunnen aanvullende rolinformatie bij cases uit het boek opvragen via onze docentenservice (docent@pearson.com).

Over de Skills-serie
Onderhandelen maakt deel uit van Skills, de serie vaardigheidstrainingen van Pearson Education. In deze serie worden de verschillende communicatie- en managementvaardigheden behandeld die vaak terugkeren in de curricula van het hoger onderwijs. De boeken, geschreven door professionals, kenmerken zich door een beknopte, heldere aanpak en een sterk praktijkfocus; ze zijn dan ook allemaal voorzien van veel oefenmateriaal.

Elk deel van de serie is voorzien van een website met aanvullend materiaal zoals extra cases, opdrachten en in veel gevallen ook videomateriaal. Deze website is toegankelijk met een unieke toegangscode die in elk boek is ingesloten.

Ook verkrijgbaar in deze serie zijn:
Adviseren, E-mailen en brieven schrijven, Argumenteren, Rapporteren, Leidinggeven, Samenwerken en overleggen, Onderhandelen, Presenteren en Verkopen.

Over de auteurs
Herman Ilgen is sinds 25 jaar actief als onderhandelaar in het bedrijfsleven en bij de overheid. Daarnaast is hij mediator, coach en trainer. Keimpe de Vries is als organisator en trainer/coach van managers werkzaam bij HanzeConnect (onderdeel van de Hanzehogeschool). Daarnaast is hij als zelfstandig begeleider van creativiteits- en veranderprocessen verbonden aan Adfo Movere te Groningen.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043018180
  • 168 pagina's
  • Paperback
  • 08-01-2010
  • € 26.95 (incl. BTW)
flash image news produce