Titelinformatie

Ondernemen, 2e editie

 

Ronald Mulder en Ritzo ten Cate

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Ondernemen gaat over naar buiten kijken, kansen zien, risico’s overzien en gáán. Ondernemen is leuk en bovenal is het te leren. En ondernemen kan in een eigen bedrijf, maar ook binnen een bestaande organisatie – profit of non-profit.

Dit boek brengt de kunst van het ondernemen dichterbij. Met het ondernemingsplan als leidraad en door middel van reflectievragen ontwikkel je ondernemerscompetenties en je eigen visie over ondernemen. Aan het eind van elk hoofdstuk wordt de behandelde theorie concreet gemaakt aan de hand van een doorlopende case en een aantal kleinere cases over succesvolle lokale ondernemingen.

Nieuw in deze tweede editie zijn de hoofdstukken over pionieren en het ontwikkelen van je eigen marketingfilosofie. De overige hoofdstukken zijn geactualiseerd en bevatten nieuwe cases.

Doelgroep
Ondernemen is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die willen kennismaken met ondernemerschap, maar het is ook geschikt voor de (startende) ondernemer. Na het lezen van het boek ben je ondernemer of op zijn minst ondernemender.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Wat is ondernemen
H2 Leren ondernemen
H3 Ondernemer en onderneming
H4 Plannen maken en uitvoeren
H5 Het begint buiten
H6 Het strategisch spel
H7 Pionieren
H8 Verdienen met de klant
H9 Je verhaal vertellen
H10 Verkopen is laten kopen
H11 De onderneming vormgeven
H12 Personeel en organisatie
H13 Gevoel voor geld
H14 Blijven ondernemen

Supplementen
Op www.pearsoneducation.nl/mulder zijn onder meer video’s van pitches en oefenvragen beschikbaar. Voor docenten die het boek voorschrijven zijn powerpoints en een handleiding beschikbaar.

Over de auteurs
Ronald Mulder (Voorburg, 1965) en Ritzo ten Cate (Assen, 1977) zijn de oprichters van het bedrijf De Ondernemers BV. Ze zijn experts in het bedenken, ontwikkelen en naar de markt brengen van nieuwe producten, diensten en concepten.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043018777
  • 240 pagina's
  • Paperback
  • 15-03-2011
  • € 33.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce