Titelinformatie

Computernetwerken, 5e editie

 

Andrew S. Tanenbaum en David Wetherall

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Computernetwerken hanteert Tanenbaum een gestructureerde benadering om uit te leggen hoe netwerken vanuit hun essentie werken. Hij begint met een uitleg over de fysieke laag van netwerken, computerhardware en gegevensoverdrachtsystemen; daarna gaat het verder tot uiteindelijk de netwerktoepassingen. Tanenbaum gaat diep in op toepassingen zoals e-mail, Het Domain Name System, het World Wide Web (zowel de client- als de serverkant) en multimedia (inclusief spraak via IP, internetradio, video on demand, videoconferencing en streaming media).
In elk hoofdstuk wordt dezelfde benadering gebruikt: Tanenbaum introduceert basisprincipes, illustreert deze vervolgens aan de hand van praktijkvoorbeelden van bestaande netwerken die in het hele boek figureren: internet, draadloze netwerken inclusief draadloze LAN's, draadloze breedbandnetwerken en Bluetooth.

Nieuw in deze editie
In deze vijfde editie van Computernetwerken zijn de onderwerpen die aan bod komen meer geactualiseerd. Bovendien bevordert de nieuwe opmaak de leesbaarheid van het boek.

Doelgroep
In Nederland is Computernetwerken geschikt voor studenten Elektrotechniek en (Technische) Informatica. In Vlaanderen voor studenten (Elektro)Mechanica

Verkorte inhoudsopgave
1 Inleiding
2 De fysieke laag
3 De datalinklaag
4 De sublaag Medium Access Control
5 De netwerklaag
6 De transportlaag
7 De applicatielaag
8 Netwerkbeveiliging
9 Literatuurlijst en bibliografie

Supplementen
Engelstalige supplementen zijn te vinden op www.computernetworks5e.org. Hierop zijn PowerPoint-dia's, allerlei soorten illustraties en andere onderwijsondersteunende gereedschappen zoals een protocolsimulator waarmee studenten hun eigen netwerkprotocollen kunnen ontwikkelen en testen te vinden.

Over de auteur
Andrew S. Tanenbaum is hoogleraar informatica aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en Scientific Director van ASCI (Advanced School for Computing en Imaging), een Nederlandse opleiding die is opgezet door toonaangevende universiteiten in Nederland. Daarnaast is hij fellow van de IEEE en de ACM.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043021203
  • 952 pagina's
  • Paperback
  • 02-04-2012
  • € 65.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce