Titelinformatie

Schrijven in de juridische praktijk, 2e editie

 

Susanne Hoogwater en Marcel Heerink

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Schrijven in de juridische praktijk brengt de basiskennis en de verschillende vaardigheden die nodig zijn voor schrijven in de juridische praktijk bij elkaar. Door de praktijkgerichte aanpak leert het de student systematisch te rapporteren en schriftelijk verslag te doen van onderzoek. De auteurs behandelen de meest voorkomende juridische documenten en bespreken daarnaast het schrijfproces, de structuur van de tekst, de juridische argumentatie en een klantgerichte benadering. Het boek sluit af met algemene taal- en schrijfadviezen.

In deze tweede editie zijn de praktijkvoorbeelden geactualiseerd. Verder bevat deze editie extra informatie over argumenteren en begrijpelijke juridische taal, nieuwe oefenvragen en een uitgebreide begrippenlijst.

Doelgroep
Schrijven in de juridische praktijk is geschreven voor studenten in het hoger juridisch onderwijs, maar is ook geschikt voor beginnende juristen en juridisch medewerkers.

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
H1 Inleiding
H2 De basis van het schrijven
H3 Schrijven in de juridische praktijk
H4 Schrijven met toegevoegde waarde
Bijlage A Checklists
Bijlage B Werkwoordspelling
Bijlage C De meest voorkomende stijlfouten
Bijlage D Leestekens
Bijlage E Titulatuur
Geraadpleegde en aanbevolen boeken en websites
Verklarende woordenlijst
Index

Supplementen
Op de website www.pearson.nl/hoogwater komt het volgende materiaal beschikbaar: verklarende woordenlijst, aanvullende schrijfopdrachten, PowerPoints en weblinks.
Voor docenten is een docentenhandleiding met uitwerkingen van de vragen en opdrachten in het boek beschikbaar. Deze handleiding is aan te vragen via onze docentenservice (docent@pearson.com).

Over de auteurs
Susanne Hoogwater werkte als advocaat, bedrijfsjurist en docent en publiceerde eerder het boek Beeldtaal voor juristen. Zij adviseert onder de naam Legal Visuals over de toegankelijkheid van juridische informatie en de meerwaarde van visuele communicatie voor het juridisch vakgebied. Marcel Heerink is neerlandicus en is werkzaam als onderzoeker en docent communicatie aan het Instituut voor Information Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft jarenlange ervaring als trainer en consultant in het bedrijfsleven en bij de overheid. Van zijn hand verschenen ook Praktische schrijfgids, Skills - Rapporteren , Skills - Argumenteren, Onderzoek in zorg en welzijn en Rapporteren voor Techniek en ICT.

Gerelateerde titels
Europees recht, een inleiding door Constantijn Bakker
Skills - Rapporteren door Marcel Heerink
Skills - Argumenteren door Jessica Rijnboutt & Marcel Heerink
Skills - Onderhandelen door Herman Ilgen & Keimpe de Vries
Skills - Adviseren door Andrew David & Ton van Pelt

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043021524
  • 184 pagina's
  • Paperback
  • 03-01-2012
  • € 27.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce