Titelinformatie

Principes van internetmarketing, 5e editie (incl. XTRA)

 

Dave Chaffey, Fiona Ellis-Chadwick, Mirjam Broekhoff en Theo Zweers

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Door de opkomst van het internet heeft het vak marketing zich sterk ontwikkeld. Consumenten en klanten hebben tegenwoordig een bredere keuze uit producten, diensten, prijzen en leveranciers. Producenten en dienstenleveranciers krijgen nieuwe mogelijkheden om hun activiteiten uit te breiden en om nieuwe online marketingcommunicatietechnieken te gebruiken. Dit levert nieuwe producten, distributiemogelijkheden en communicatievormen met de klant op.

De centrale vraag in Principes van internetmarketing is hoe internettechnologie in het vakgebied van marketing kan worden toegepast. Bedrijven kunnen nu ook op een andere manier klanten werven, op een andere manier verkopen en op een andere manier communiceren. Dat vereist een gericht managementproces en het vraagt om het vaststellen van een online waardepropositie en het effectief toepassen van internettechnieken, zoals affiliate marketing en zoekmachinemarketing.
Het boek biedt een uitgebreide leidraad voor het ontwikkelen van een internetmarketingstrategie. Dit wordt gedaan aan de hand van recente modellen, gecombineerd met praktijktips. De theorie wordt uitgebreid ondersteund met voorbeelden en figuren.

Principes van internetmarketing bestaat uit drie delen, die elk een verschillend aspect behandelen in het marketingproces:
- de basis van internetmarketing
- de ontwikkeling van een internetmarketingstrategie
- de implementatie en evaluatie van internetmarketing

Doelgroep
Principes van internetmarketing is geschreven voor studenten in het hoger economisch onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
Deel 1 Internetmarketing: de basis
H1 De wereld van internetmarketing
H2 Ontwikkelingen in de meso-omgeving van internet
H3 De macro-omgeving van internet
H4 Consumentengedrag
Deel 2 Ontwikkelen van en internetmarketingstrategie
H5 Internetmarketingstrategie
H6 Internet en de marketingmix

H7 Relatiemarketing met behulp van internet
Deel 3 Internetmarketing: implementatie en evaluatatie
H8 Techniek en internet
H9 Mediaplanning
H10 Digitale marketingcommunicatietechnieken
H11 Digitale marketingcommunicatie-instrumenten
H12 Optimaliseren van online prestaties

XTRA
Bij deze uitgave hoort Pearson XTRA, een studiewebsite met aanvullend studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Op www.pearsonxtra.nl vindt u algemene informatie.

Bij Principes van internetmarketing wordt het volgende materiaal voor studenten toegevoegd: eText, vragen, begrippentrainer, beeldbank en cases.
Voor docenten komt een docentenhandleiding met uitwerkingen van de cases beschikbaar, daarnaast worden twee keer per jaar actuele cases met uitwerkingen op de XTRA-website gepubliceerd.

Over de auteurs
Dave Chaffey is een onafhankelijk internetmarketingtrainer en consultant voor Marketing Insights Limited. Hij is verbonden aan de universiteiten van Cranfield en Warwick en aan het Institute of Digitial Marketing. Hij is auteur van enkele marketingbestsellers en wordt gezien als een van de vijftig marketinggoeroes in de wereld. Fiona Ellis-Chadwick is docent marketing aan de Business School van Loughborough University en lid van de Marketing and Retailing Research Group. Theo Zweers is hogeschooldocent aan de Haagse Hogeschool en leverde eerder al een belangrijke bijdrage aan het boek Interactieve Marketing. Mirjam Broekhoff is business analist. Zij schrijft marketingplannen en artikelen voor diverse vakbladen.

Gerelateerde titels
Principes van marketing
Marketing, een reallife-perspectief
Het marketingplan

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043024556
  • 424 pagina's
  • Paperback
  • 07-08-2012
  • € 51.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce