Titelinformatie

Zakelijke en publieksevenementen, 4e editie (incl. XTRA)

 

Lenny Kaarsgaren

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Elk evenement is uniek, je hebt maar een kans het tot een onvergetelijk succes te maken. Dat is een uidaging, maar ook wat het succes ervan zo kwetsbaar maakt. Bovendien kent elk zakelijk of publieksevenement andere scenario’s en valkuilen, waardoor je in het evenementenvak nooit uitgeleerd raakt.

Zakelijke en publieksevenementen is een handboek en naslagwerk voor zowel de beginnende als de geoefende organisator. Alle mogelijke programmaonderdelen van een evenement komen aan bod. Dit boek gaat praktijkgericht te werk: in vijf fases wordt het organiseren van een groot- of kleinschalig evenement doorgenomen. Het bevat concrete instructies, checklists, stappenplannen en voorbeelden. Het leert je bovendien strategieen om het evenement optimaal af te stemmen op het doel en de doelgroep.

Nieuw in deze vierde editie
In deze editie is meer aandacht voor de financiele aspecten van het organiseren van een evenement. Het onderdeel evaluatie wordt verder uitgediept en uiteraard is er ook volop aandacht voor de mogelijkheden van social media. Ten slotte wordt deze aan deze editie Pearson XTRA toegevoegd.

Doelgroep
Zakelijke en publieksevenementen is geschikt voor studenten in het hoger onderwijs die te maken krijgen met het organiseren van evenementen.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
Voorwoord
Inleiding
1 Fase I Opstart en kaderstelling
2 Fase II Aanzet tot de invulling van het programma
3 Fase III Programmakeuze en definitieve invulling
4 Fase IV De uitvoering
5 Fase V Afwikkeling en evaluatie
6 Algemene aspecten
Nawoord
Referentielijst

Pearson XTRABR>
Deze editie van Zakelijke en publieksevenementen wordt versterkt met Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en les materiaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), uitwerkingen van de opdrachten en filmpjes.

Voor studenten zijn de onderdelen zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), aanvullende cases, voorbeelddocumenten (o.a draaiboeken en begrotingen) en opdrachten.

Over de auteur
Lenny Kaarsgaren is trainer en directeur van Effectivents, een evenementenbureau dat kennis aanbiedt in de vorm van trainingen en adviesdiensten op het gebied van evenementenorganisatie.

Gerelateerde uitgaven
Eventmarketing door Wiegerink
Economie van experiences door Boswijk
Marketing, de essentie door Kotler en Armstrong

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043025294
  • 352 pagina's
  • Paperback
  • 31-01-2013
  • € 37.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce