Titelinformatie

Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT, 2e (incl. XTRA)

 

Jonas Rubrech

 

 

Docentexemplaar aanvragen

De C in ICT staat voor communicatie, maar een specialist in communicatietechnologie is niet direct een communicatiespecialist. Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT speelt in op de groeiende behoefte aan het aanleren en verbeteren van de communicatieve vaardigheden bij deze beroepsgroep. De moderne ICT’er is een multi-inzetbare specialist, die een brug moet slaan tussen mens en techniek.

Het boek is verdeeld in drie delen (communicatieve, interpersoonlijke en persoonlijke vaardigheden), met in elk deel bijbehorende vaardigheden. De drie delen kunnen achtereenvolgend bestudeerd worden of los van elkaar, als naslagwerk. De vaardigheden die aan bod komen zijn onder andere het schrijven van rapporten, samenwerken en presenteren. Daarnaast wordt ingegaan op de communicatieprocessen rond de implementie van nieuwe ICT-systemen, IT-audits en projectmanagement. Praktijkvoorbeelden en situatieschetsen illustreren de theorie.

Nieuw in deze editie
Door middel van voorbeelden uit het werkveld is deze editie van Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT nog meer toegespitst op de ICT-sector. Daarnaast is het deel over communicatieve vaardigheden uitgebreid en gaat dieper in op de besproken theorie. Ten slotte zijn de voorbeelden geactualiseerd en is de inhoud aangepast aan de hedendaagse communicatievormen. Dankzij Pearson XTRA, met onder andere videomateriaal en verdiepende opdrachten, is dit een onmisbaar boek voor iedere ICT-student.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een ICT-opleiding volgen.

Verkorte inhoudsopgave
Deel I Informatie
H1 Communiceren
H2 Informatie verzamelen
H3 Structureren
H4 Informatie overdragen
H5 Samenwerken
Deel II Gedrag
H6 Houding
H7 Omgaan met veranderingen
Deel III Hulpmiddelen en praktische vaardigheden
H8 Praktische vaardigheden
H9 Hulpmiddelen
Verdiepingsmodules
Appendices

Pearson XTRA
Deze editie van Interpersoonlijke vaardigheden voor de ICT wordt versterkt Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en lesmaterialen voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), een studiewijzer bij de video's en de antwoorden en uitwerkingen van de vragen in het boek.

Voor studenten zijn de onderdelen, zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen, geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), vragen, begrippentrainer, beeldbank, checklists, formulieren en sjablonen, tests en videomateriaal.

Over de auteur
Jonas Rubrech is adviseur en medeoprichter van kennisonderneming Consuming Knowledge. Hij heeft jarenlange ervaring met ICT- en verandertrajecten, voornamelijk in de zorg. Daarnaast heeft hij trainingen verzorgd op het gebied van software, communicatie en menselijk gedrag.

Gerelateerde uitgaven

Rapporteren voor techniek en ICT door Marcel Heerink
Statistiek voor techniek en ICT door McClave, Benson & Sincich

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043025867
  • 232 pagina's
  • Paperback
  • 05-04-2013
  • € 39.95 (incl. BTW)


flash image news produce