Titelinformatie

Wiskunde in de bouw, 2e editie (incl. XTRA)

 

Jos AriŽns en DaniŽl Baldť

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Wiskunde in de bouw behandelt de belangrijkste wiskundige vraagstukken die een professional in de bouw tegen kan komen. Denk bijvoorbeeld aan: Voor hoeveel kinderen moet een stad over 15 jaar klaslokalen bouwen? En welke invloed heeft een boekenkast op de doorbuiging van een houten vloer?

Dit boek leert studenten procesmatig en in modellen te denken en helpt het technische inzicht te ontwikkelen dat een bouwer nodig heeft. Daarbij komen vaardigheden aan de orde, zoals berekenen, specificeren en het beoordelen van (technische) adviezen van specialisten in de bouw.

Elk hoofdstuk wordt op dezelfde duidelijke manier opgebouwd. Eerst wordt een praktijkprobleem uit de bouw geÔntroduceerd. Vervolgens toont het boek hoe dit probleem wordt aangepakt met behulp van wiskundige vaardigheden. Voor die student die aan het eind van het hoofdstuk nog niet beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden om het probleem op te lossen bevat elk hoofdstuk extra opgaven om te oefenen.

Nieuw in deze editie
In deze editie van Wiskunde in de bouw wordt er meer aandacht geschonken aan afleidingen en worden de antwoorden van de opgaven in het boek geplaatst. Voor docenten zijn de volledige uitwerkingen van de opgaven op de website geplaatst. Daarnaast wordt de opmaak verbeterd en de tekst geŁpdatet. Dankzij Pearson XTRA kan de student bovendien zelf aan de slag met de extra studiematerialen.

Doelgroep
Studenten in het hoger onderwijs aan een technische opleiding, zoals bouwkunde, civiele techniek en bouwtechnische bedrijfskunde.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Breuken en verhoudingen
H2 Vergelijkingen, ongelijkheden en functies
H3 Machten en wortels
H4 Logaritmen
H5 ExponentiŽle functies
H6 Goniometrie
H7 Vlakke en ruimtelijke meetkunde
H8 Vectoren
H9 Lineaire algebra
H10 Differentiaalrekening
H11 Integraalrekening
H12 Differentiaalvergelijking

Pearson XTRA
Deze editie van Wiskunde in de bouw wordt versterkt met een code voor Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl.

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen) en uitgebreide uitwerkingen.

Voor studenten zijn de onderdelen zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), begrippentrainer, extra oefensommen, een formulekaart en videocolleges

Over de auteurs
Ir. Jos AriŽns heeft gestudeerd aan de Glasgow School of Architecture en de architectuurschool van Oslo in Noorwegen. In 1986 is hij afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Delft, faculteit Bouwkunde. Hij is sinds 1996 werkzaam als hogeschooldocent aan de Hogeschool Utrecht, waar hij onder andere meewerkt aan de vormgeving van het bouwkunde- en wiskundeonderwijs.
Ing. DaniŽl Baldť BSEng heeft na de opleiding HBO Bouwkunde nog opleidingen voor beton- en staalconstructeur met succes afgerond. Daarnaast heeft hij veel ervaring op gedaan in de bouw, zowel aan de voorbereidende als de uitvoerende kant. Momenteel is hij zelfstandig ondernemer in de bouwnijverheid en geeft hij parttime les aan de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Bouwkunde.

Gerelateerde uitgaven

Basisboek wiskunde door Van de Craats & Bosch
Vervolgboek wiskunde door Jan van de Craats
Basisboek rekenen door Van de Craats & Bosch

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043025928
  • 240 pagina's
  • Paperback
  • 16-04-2013
  • € 44.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce