Titelinformatie

Studieloopbaanontwikkeling - Beroepsgeschikt, 3e (incl.XTRA)

 

Monique Dankers-van der Spek

 

 

Docentexemplaar aanvragen

De serie Studieloopbaanontwikkeling is geschreven om hbo-studenten te informeren over SLB en biedt een handreiking bij het ontwikkelen van de vier SLB-competenties:
- verantwoord studie- en beroepskeuzen maken
- zelfstandig de eigen competentieontwikkeling vormgeven
- verantwoordelijkheid nemen voor eigen studievoortgang
- inzetten van een verantwoord sociaal netwerk

In dit eerste deel, Studieloopbaanontwikkeling - beroepsgeschikt, staat de student en zijn ontdekkingsreis in het eerste jaar centraal. Het boek is informatief en praktisch ingericht en geeft de student duidelijke instructies om een persoonlijke leerweg uit te stippelen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, POP-formulieren en de vele groeps- en individuele opdrachten ontdekken studenten of ze de juiste studie gekozen hebben. Daarnaast krijgen zij inzage in de eigen persoonlijkheidskenmerken, motivatie en beroepsgeschiktheid.

Nieuw in deze editie
Bij deze editie van Studieloopbaanontwikkeling - beroepsgeschikt zijn alle praktische elementen, zoals de POP-formulieren en opdrachten op Pearson XTRA geplaatst. In het boek wordt verwezen naar Pearson XTRA wanneer de student praktisch aan de slag kan.

Doelgroep
Alle eerstejaarsstudenten binnen het hbo.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Studeren in het competentieonderwijs
H2 Studieloopbaanontwikkeling
H3 De persoonlijke leerweg
H4 Studieloopbaanbegeleiding
H5 Leren leren in het competentieonderwijs
H6 Studeercompetenties
H7 Reflectie aan de hand van het portfolio

Pearson XTRA
Deze editie van Studieloopbaanontwikkeling - beroepsgeschikt wordt versterkt met Pearson XTRA. Deze digitale leeromgeving biedt extra studie- en lesmaterialen voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl.

Voor docenten zijn de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledige digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), een docentenhandleiding, tests en toetsvragen.

Voor studenten zijn de onderdelen zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van lessen geschikt. Denk aan: eText (met eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), vragen, links en documenten met groeilijnen.

Over de auteur
Monique Danker-Van der Spek is adviseur, trainer, coach en interim HRD-manager bij Yessence Training & Advies. Zij werkte vijf jaar als hogeschooldocent en schreef in deze serie Studieloopbaanontwikkeling - stagebekwaam en Studieloopbaanontwikkeling - van stage naar afstuderen. Van haar hand verscheen ook Elk probleem draagt een geschenk in zich en Communicatie en teamwork in de lerende organisatie.

Gerelateerde uitgaven
Je diploma in 100 pagina’s door Van Agteren & Fayek Ramadan
Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken door Noortje van Glabbeek
Skill Sheets door Rob van Tulder

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043026277
  • 144 pagina's
  • Paperback
  • 22-03-2013
  • € 30.95 (incl. BTW)


flash image news produce