Titelinformatie

Verkoop en verkoopmanagement, 9e editie (incl. XTRA)

 

David Jobber en Geoff Lancaster

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Verkoop en verkoopmanagement schept een volledig en helder beeld van zowel de theoretische als de praktische kant van het vakgebied. Hierbij wordt naast de rol van de verkoper ook die van de verkoopmanager behandeld. In lijn met recente ontwikkelingen wordt de nodige aandacht besteed aan verkoop in een internationale omgeving, CRM, leiderschap en internet en IT-toepassingen in verkoop.

In vijf delen komen de volgende onderwerpen aan bod: het verkoopperspectief, de verkoopomgeving, verkooptechnieken, verkoopmanagement en controle en beheer. Elk deel wordt afgesloten met een uitgebreide casestudy.

Nieuw in deze editie
Deze negende editie van Verkoop en verkoopmanagement biedt een meer mondiaal perspectief, inclusief de implicaties het samenstellen van een multicultureel team van verkoopkrachten. Daarnaast is er theorie toegevoegd over de psychologie van verkoop, politieke en juridische kwesties in de verkoop en de mogelijke risicoís daarvan en enkele vraagstukken met betrekking tot relatiemanagement. Bovendien bevat deze editie nieuwe en geactualiseerde cases en biedt het meer praktische informatie en voorbeelden. Ten slotte wordt Verkoop en verkoopmanagement versterkt met Pearson XTRA.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten in het hogere economische onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
Deel I Het verkoopperspectief
H1 De ontwikkeling en de functie van verkoop in marketing
H2 VerkoopstrategieŽn
H3 Koopgedrag van bedrijven
Deel II De verkoopomgeving
H4 De verkoopkanalen
H5 Internationale verkoop
H6 Internet en IT-toepassingen in verkoop
Deel III Verkooptechnieken
H7 Verantwoordelijkheden en voorbereiding
H8 Persoonlijke verkoop
H9 Key account management
H10 Relatieverkoop
Deel IV Verkoopmanagement
H11 Werving en selectie
H12 Motivatie en training
H13 Organisatie en beloning
Deel V Controle en beheer
H14 Verkoopvoorspelling en budgettering
H15 De verkoopfunctie beoordelen

Pearson XTRA
Deze editie van Verkoop en verkoopmanagement wordt versterkt met Pearson XTRA. Deze digtiale leeromgeving biedt studie- en lesmateriaal voor zowel studenten als docenten. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl.

Voor docenten komen de volgende onderdelen beschikbaar: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek, waarin u markeringen, notities en links kunt toevoegen en delen), Powerpoints en een docentenhandleiding.

Voor studenten biedt XTRA onderdelen die zowel voor zelfstudie als ter voorbereiding van de lessen geschikt. Denk aan: eText (met de eventuele eigen markeringen, notities en links of die van de docent), begrippentrainer, beeldbank, oefenvragen, praktijkoefeningen en (video)cases die allemaal een onderdeel van het verkoopproces laten zien, namelijk voorbereiding & begroeting, identificeren van de behoeften, luisteren, omgaan met bezwaren, onderhandelen en afsluiting.

Over de auteurs en bewerkers
David Jobber is hoogleraar marketing aan de Bradford University en editor van talloze vaktijdschriften over verkoop en verkoopmanagement. Geoff Lancaster is hoogleraar marketing aan de London Metropolitan University en bestuursvoorzitter van Durham Associates Ltd.

De Nederlandse bewerking is uitgevoerd door Kurt de Blick, Patrick Stroobrandt en Hans Dekker. Kurt de Blick en Patrick Stroobrandt doceren verkoopgerelateerde vakken aan hogescholen en universiteiten. Bovendien zijn ze actief als sales consultant voor verschillende Nederlandse en Belgische bedrijven. Hans Dekker heeft diverse sales-, marketing- en managementfuncties bekleed en heeft diverse publicaties op zijn naam op het gebied van sales. Op dit moment is hij hoofddocent aan de opleiding commerciŽle economie aan de Hogeschool Zeeland.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043026987
  • 472 pagina's
  • Paperback
  • 22-04-2014
  • € 56.50 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce