Titelinformatie

Overreden en verleiden: de psychologie van be´nvloeding XTRA

 

Joop van der Pligt en Michael Vliek

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Als je mensen wilt overtuigen kom je en heel eind met goede argumenten. Toch is dat vaak niet voldoende: veel mensen roken, drinken te veel, bewegen te weinig, rijden te hard, of eten fastfood terwijl ze weten dat dit ongezond is. Daarnaast kopen mensen vaak spullen die ze niet echt nodig hebben en stemmen ze op partijden zonder de verkiezingsprogrammaĺs te lezen. Waarop baseren mensen dßn hun keuzes? Waar wordt hun gedrag dan wÚl door be´nvloed? Deze uitgave gaat over alle verschillende manieren waarop mensen zich laten overreden en verleiden.

ĹPrachtig boek. Ik ben onder de indruk van de breedheid en zorgvuldigheid. Ik zit tamelijk goed in de literatuur en toch las ik regelmatig over nieuwe interessante zaken. Dus mijn complimenten voor dit noeste werk.ĺ Prof. Dr. Gerjo Kok, hoogleraar toegepaste psychologie, Universiteit Maastricht

ĹIk vind het wel een heel goed geschreven boek over het be´nvloeden van attitudes en gedrag. Het inhoudelijk goed in elkaar en heeft diepgang [...] een aanwinst.ĺ Dr. Carina Wiekens, auteur van Beinvloeden en veranderen van gedrag, docent aan de Hanzehogeschool Groningen

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor universitaire en hbo-opleidingen op het gebied van de psychologie, marketing, communicatie, politicologie, sociologie, voorlichting en gezondheidswetenschappen. Het is ook geschikt voor diegenen die vanuit professionele of persoonlijke interesse meer willen weten over de psychologie van be´nlvoeding.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Invloed: afbakening, geschiedenis en een model
H2 Attitudes en gedrag
H3 Overtuigen
H4 Cognitieve heuristieken
H5 Sociale heuristieken
H6 Emoties en be´nvloeding
H7 Belonen, bestraffen en be´nvloeden
H8 Automatische invloeden op gedrag
H9 Sociale normen en be´nvloeding
H10 Be´nvloeding door vergelijking
H11 Van attitudes naar intenties en gedrag
H12 Terug naar de toekomst

Pearson XTRA
Bij dit boek wordt op Pearson XTRA voor zowel studenten als docenten veel aanvullend studie- en lesmateriaal aangeboden, zoals een testbank, powerpoints en verdiepingsmateriaal. Algemene informatie vindt u op www.pearsonxtra.nl.

Over de auteurs
Joop van der Pligt is hoogleraar bij de Afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Michael Vliek is docent en onderwijsco÷rdinator bij diezelfde afdeling. Beiden hebben meerdere studieboeken geschreven, waaronder Psychology: The science of mind and behaviour en Survey-onderzoek: de meting van attitudes en gedrag.

Gerelateerde uitgaven
Sociale psychologie door Aronson
De samenleving door Macionis
Consumentengedrag door Solomon

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043028929
  • 336 pagina's
  • Paperback
  • 19-03-2014
  • € 41.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce