Titelinformatie

Meet en verbeter je online resultaten.

Ondernemingen die in het online domein actief zijn zonder een goed doordachte opzet schieten tekort. De Online Scorecard is een belangrijk hulpmiddel om de effectiviteit en winstgevendheid van online activiteiten te meten, te verantwoorden en te verbeteren.
De Online Scorecard 3.0 geeft inzicht in hoe een organisatie een succesvolle strategie in een online omgeving kan realiseren. De auteurs beschrijven de veelgebruikte termen, indicatoren,
modellen en technologieŽn en brengen ze met elkaar in verband. Daarbij baseren zij zich op betrouwbare bronnen als Nielsen, Google Academy, Jungle Minds, MarketingFacts en Frankwatching. Hoe de online scorecard werkt in de praktijk wordt toegelicht aan de hand van interviews met inspirerende spelers die ermee hebben gewerkt, zoals Marijn de Wit (Bol.com), Martijn van der Zee (KLM) en Oscar Diele (TNT).

Opdrachten, infographics en een heldere structuur maken dit boek ook geschikt als studieboek. Het is van belang voor e-commerce geÔnteresseerden, (e-commerce) managers, studenten en docenten aan het hoger onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave(onder voorbehoud)
H1 Een andere wereld
H2 Online scorecard
H3 Financieel perspectief
H4 Perspectief klant
H5 Perspectief online
H6 Perspectief organisatie
H7 Onderzoek
H8 Aan de slag

Website

Over de auteurs
Joost Steins Bisschop is partner bij Jungle Minds en vaste columnist van Het Financieele Dagblad. Geert-Jan Smits is oprichter van Jungle Minds en Flinders bv. Hij is nu managing director bij Flinders en bestuurslid van Thuiswinkel.org. Eindredacteur Marenna van Reijsen werkte als lector e-business en docent bij Hogeschool Tio. Thans is ze adviseur en opleider bij Mareredactie.nl. Zij is auteur van het boek Interactieve Marketing.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043031738
  • 264 pagina's
  • Paperback
  • 23-10-2014
  • € 25.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce