Titelinformatie

Innovatiemanagement, 3e editie met MyLab NL

 

Eelko Huizingh

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Innoveren is niet makkelijk, maar voor elke organisatie wel noodzakelijk en mogelijk. Hoewel het innovatieproces van te voren niet altijd goed te plannen en organiseren lijkt, toont dit boek aan dat innovatie wel degelijk te stimuleren en managen is. Door in organisaties de juiste randvoorwaarden te scheppen wordt een omgeving gecreŽerd waarin een continue stroom van creativiteit en innovatie kan ontstaan.

Innovatiemanagement is geschreven rondom twee doelstellingen. De eerste doelstelling richt zich op het innovatieproces; hoe kom je aan innovatieve ideeŽn, hoe zet je die om in nieuwe producten en hoe introduceer je die op de markt? Dit geldt niet alleen voor goederen of diensten, maar ook voor bedrijfsprocessen. De tweede doelstelling richt zich op de kwaliteit van het innovatieve klimaat in een organisatie. Dit heeft te maken met het creŽeren van de juiste randvoorwaarden om de innovatie tot succesvol te maken.

Nieuw in deze editie
Deze editie van Innovatiemanagement bevat nieuwe stof over onder meer sociale innovatie, open innovatie bedrijfsmodellen en Design Thinking. Het materiaal over sociale innovatie gaat in op vernieuwingen, waarbij zowel de arbeidsproductiviteit als de kwaliteit van leven gebaat zijn. Het vernieuwde thema Ďopen innovatieí gaat dieper in op de praktijk van bedrijven om innovatieve ideeŽn met anderen uit te wisselen.
Daarnaast is de focus van het boek verbreed, zodat het, behalve in economische opleidingen, ook gebruikt kan worden in opleidingen op het gebied van gezondheidszorg en technische opleidingen. Achterin het boek is een begrippenlijst toegevoegd dat het zoeken in het boek vergemakkelijkt.

Ten slotte biedt MyLab extra oefenmateriaal voor studenten in de vorm van extra opdrachten en voorbeelden uit de verschillende vakgebieden.

Doelgroep
Studenten in het hogere economische en technische onderwijs en studenten in opleidingen op het gebied van gezondheidszorg.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
Voorwoord
Deel I De basis van innoveren
H1 Wat is innoveren?
H2 Innoveren: van geluk naar opzet
H3 Wat kun je innoveren
H4 Innovaties in soorten en maten
Deel II De ingrediŽnten van innoveren
H5 De rol van strategie
H6 De rol van klanten
H7 De rol van technologie
Deel III De rol van creativiteit en leren
H8 De rol van leren
H9 De rol van creativiteit
H10 Naar een creatieve organisaties
Deel IV Het uitvoeren van innovatieprojecten
H11 Innovatietrajecten managen
H12 Succesvolle marktintroductie
H13 Organisatorische innovaties uitvoeren
H14 Innoveren organiseren
H15 Innoveren is leven met paradoxen
Noten
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), een begrippentrainer, figuren & tabellen, meerkeuzevragen en extra cases.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten) en Powerpoints met alle figuren en tabellen.

Over de auteur
Eelko Huizingh is hoofddocent Innovatiemangement aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar innovaties, waarover hij regelmatig publiceert in binnen- en buitenlandse vaktijdschriften.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032278
  • 336 pagina's
  • Paperback
  • 16-07-2015
  • € 39.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce