Titelinformatie

Personeelsmanagement, 7e editie met MyLab NL

 

Luis Gomez-Mejia, David Balkin en Robert Cardy

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Een organisatie kan zich onderscheiden door zijn mensen. Kwaliteit, enthousiasme, ervaring, bevrediging halen uit het werk, het gevoel van goed te worden behandeld: al deze aspecten hebben invloed op de productiviteit van de werknemer, en daarmee op het voortbestaan van het bedrijf. Personeelsmanagement gaat over het omgaan met en leidinggeven aan mensen. Daarbij is het uitgangspunt dat élke manager idealiter een human resource manager is, die baat heeft bij het bestuderen en toepassen van de instrumenten om mensen aan te sturen.

Nieuw in de zevende editie
In deze zevende editie wordt veel aandacht besteed aan eHRM: het gebruik en de toepassing van digitale hulpmiddelen om personeelsmanagent steeds meer passend te maken voor elke individuele werknemer. Daarnaast is het boek grondig aangepast aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht.

Opbouw van het boek
Belangrijke terugkerende elementen in elk hoofdstuk zijn:
Openingscases die de problematiek vanuit de praktijk benaderen.
Diverse praktijkvoorbeelden en managementtips.
Afsluitende discussiecases met kritische vragen en teamoefeningen.
Ruime aandacht voor internationale HR-aangelegenheden.
Een kader over eHRM.

Doelgroep
Omdat elke goede manager een human resource manager is en inzicht moet hebben in HRM-vraagstukken, is dit boek geschreven voor elke student in het hoger onderwijs die op een bepaald punt in zijn of haar carriere leiding zal moeten geven aan anderen. In dit boek ligt de nadruk op hoe je leiding geeft aan mensen en hoe je met succes HRM-programma's implementeert.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Oude en nieuwe uitdagingen in personeelsmanagement
H2 HRM en zijn context
H3 Arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst
H4 Diversiteit
H5 Bemensing
H6 Beëindiging van de arbeidsovereenkomst
H7 Ontwikkeling van werknemers
H8 Scholing
H9 Loopbaanontwikkeling
H10 Beloning
H11 Prestaties belonen
H12 Arbeidsvoorwaarden opstellen en uitvoeren
H13 Bestuur
H14 Medezeggenschap en medewerkersparticipatie
H15 Het managen van gezondheid en veiligheid op de werkplek
H16 Internationaal HRM

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen de lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), begrippentrainer, (MC)vragen en cases.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of uw studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten)en verdiepend lesmateriaal.

Over de auteurs en bewerkers
Luis R. Gómez-Mejía, David B. Balkin en Robert L. Cardy zijn allen werkzaam aan Amerikaanse universiteiten. De Nederlandse bewerking is tot stand gekomen onder redactie van Danny Brouwer, met medewerking van Aldert Doelen, Peter Rambags,Rob van den Berg en Henk Bobbink.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032544
  • 560 pagina's
  • Paperback
  • 18-08-2015
  • € 60.50 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce