Titelinformatie

Informatiemanagement, 3e editie met MyLab NL

 

Rolf Bruins en Bert Pinkster

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In deze derde editie van Informatiemanagement kijken de auteurs vanuit een aantal invalshoeken/perspectieven naar de wereld van informatiemanagement. Informatiemanagement als de kunst en wetenschap om vorm en inhoud te geven aan de informatieverzorging (‘informatiehuishouding’) van een organisatie, zodat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon aanwezig is. Hierbij komen de volgende perspectieven aan bod die in de verschillende hoofdstukken met elkaar verbonden worden:

Het managementperspectief: de rol van het management verandert van de traditionele planning en control naar het hedendaagse faciliteren. Hierbij komen onderwerpen aan bod als projectmatig werken en het beheer- en verbetering van de informatiefunctie.

Het menselijk perspectief: in de Westerse economieën is de professional meer dan ooit een kenniswerker. Kennis kan niet zonder informatie. Afhankelijk van het type kenniswerker worden er verschillende eisen gesteld aan de informatiefunctie.
Het technologisch perspectief: technologie is één van de belangrijkste impulsen van dynamiek en verandering. We kijken uitdrukkelijk naar de bruikbaarheid en toepasbaarheid van technologie in de moderne organisatie.

Het organisatieperspectief: organisaties kunnen we zien als groepen mensen die met gebruikmaking van processen als doel hebben om waarde te creëren. Deze waardecreatie dient als het uitgangspunt voor de wijze waarop de organisatie zichzelf wenst vorm te geven inclusief de bijbehorende informatiestromen.

Het innovatieperspectief: het nadenken over de waarde die de organisatie in de toekomst wil leveren aan haar afnemers begint vandaag. Innovatie is daarbij van cruciaal belang omdat het voortbestaan van de organisatie verder reikt dan de producten en diensten die vandaag voorzien in een behoefte.

Het uitdagingperspectief: wat vandaag logisch is, kan morgen achterhaald zijn. Daarom zal een organisatie goed op de ‘radar’ moeten kijken hoe de toekomst zich ontwikkelt en welke impact ontwikkelingen voor de organisatie kunnen hebben.
Binnen al deze perspectieven zijn informatiemanagement, informatieverzorging en informatie de centrale elementen.

Doelgroep
Informatiemanagement is geschreven voor eerstejaars studenten in het hoger economisch onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
H1 De wereld in transitie
H2 Technologie in sector en bedrijf
H3 Informatiemanagement
H4 De professional
H5 De organisatie
H6 Informatieverzorging
H7 Bruikbaarheid van technologie
H8 Project en implementatie
H9 De beheersorganisatie

MyLab Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), oefenvragen, begrippentrainer, beeldbank en cases.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten).

Over de auteurs
Rolf Bruinsis in verschillende functies werkzaam binnen het Hoger Beroepsonderwijs, waaronder TMO Fashion Business School. Hij heeft meerdere boeken en publicaties op zijn naam staan over informatiemanagement en marketing(strategie). Hij is eigenaar van opleidingsbureau Management Class (www.managementclass.nl) en is als spreker op het gebied van breinontwikkeling in te schakelen. Bert Pinkster werkt al ruim vijfendertig jaar in het onderwijs en is momenteel docent informatica en bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft diverse boeken over informatica en informatiekunde geschreven.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032810
  • 300 pagina's
  • Paperback
  • 24-06-2015
  • € 47.50 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce