Titelinformatie

Basisboek spelling, 3e editie met MyLab NL

 

Aafke Moons, MariŽlle Bovenhoff en Gerard Latjes

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Spelling is iets waarmee iedereen, privť en professioneel, te maken heeft. De meningen over spelling en taalfouten lopen vaak uiteen, zelfs onder professionele taalgebruikers. Ondanks dit gebrek aan consensus wordt er vaak een oordeel verbonden aan zwakke spelling in onze maatschappij.

Basisboek spelling is een naslagwerk en oefenboek ineen: het bestaat uit tien hoofdstukken over lastige aspecten van de Nederlandse spelling - van werkwoordspelling en de regels voor het aaneenschrijven van woorden tot het plaatsen van accenten en leestekens. De uitleg van de theorie is steeds kort en vermijdt het gebruik van jargon. Veel regels en voorbeelden staan in overzichtelijke tabellen en het boek is voorzien van voorbeelden uit kranten en tijdschriften. Ieder onderwerp wordt afgesloten met een oefening.

Nieuw in deze editie
Deze derde editie werd volledig geactualiseerd met nieuwe voorbeeldzinnen en oefeningen. Het oefengemak is nog vergroot met twee nieuwe online oefenapps om de spellingvaardigheid te verbeteren. Deze editie is gebaseerd op het nieuwste Groene Boekje (verschenen in oktober 2015).

Doelgroep
Basisboek spelling is geschreven voor iedereen die wel eens moeite heeft met de spelling van het Nederlands. Het is ook geschikt als voorbereiding op de PABO taaltoets.

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
H1 Werkwoorden
H2 Meervoud
H3 Verkleinwoorden
H4 Aaneenschrijven
H5 Afbreken van woorden
H6 Woordgeslacht
H7 Hoofdletters
H8 Accenten en andere woordtekens
H9 Interpunctie
H10 Overige kwesties
Antwoorden bij de oefeningen
Bijlage 1 Lijst met onregelmatige (sterke) werkwoorden
Bijlage 2 Verbuiging van bijvoeglijke naamwoorden

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang. Op www.pearsonmylab.nl is algemene informatie te vinden over deze studiewebsite.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen kunt uitzetten), een spellingtrainer met 50 veelgemaakte fouten, vragen (met feedback), oefentoetsen, stappenschemaís, een lijst met de vervoeging van Engelse werkwoorden, dictees en uitwerkingen. Met de twee nieuwe online apps kan bij elk thema uit het boek geoefend worden met het herkennen en leren van de goede vorm, of juist met het herkennen van de fouten.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText (de volledig digitale versie van het tekstboek waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet in uw les aan bod komt, kunt uitzetten), en een uitgebreide digitale toetsenbank waarmee u op eenvoudige wijze in Blackboard toetsen kunt samenstellen en (automatisch) corrigeren. Deze toetsmodule maakt het boek bij uitstek bruikbaar in het (hoger) onderwijs.

Over de auteurs
Aafke Moons studeerde Engels en is sinds 2001 freelance auteur en redacteur van educatieve publicaties. Zij heeft onder andere meegewerkt aan methoden Engels en Nederlands voor het voortgezet onderwijs en het mbo. MariŽlle Bovenhoff studeerde Nederlands en is sinds 2005 verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen als docent Bedrijfscommunicatie Nederlands. Gerard Latjes studeerde Nederlands en is sinds 1992 als E-Learning Coach en docent Communicatieve Vaardigheden verbonden aan Avans Hogeschool in ís-Hertogenbosch.

Gerelateerde uitgaven
Basisboek taal door MariŽlle Bovenhoff, Willem Zeijl en Gerard Latjes
Basisboek grammatica door Yvonne Halink
Basisboek Engels door Lotte Tavecchio en Aafke Moons

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032995
  • 160 pagina's
  • Paperback
  • 25-02-2016
  • € 29.95 (incl. BTW)


flash image news produce