Titelinformatie

Sportmanagement, 3e editie met MyLab NL

 

John Beech, Simon Chadwick en Marije van 't Verlaat

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Sport is van grote politieke, economische, maatschappelijke en persoonlijke betekenis. Binnen en rond de sport heeft zich een ware bedrijfstak ontwikkeld met vele belanghebbenden. Deze trends hebben geleid tot een groeiende behoefte aan capabel management van de sportorganisatie.

Sportmanagement biedt de toekomstige sportmanager alles wat nodig is om te scoren! Dit praktijkgerichte boek beschrijft op heldere wijze de belangrijkste factoren van sportmanagement.

Na een inleidend deel over de nationale en internationale sportwereld wordt aandacht besteed aan verschillende vraagstukken waar een manager in de sportsector mee te maken heeft, zoals strategie, cultuur en HRM. Ook de financiële en ethische aspecten van sportmanagement komen aan bod.

Nieuw in deze editie
Deze derde editie van Sportmanagement is volledig geactualiseerd met nieuwe voorbeelden, artikelen en cases. Daarnaast is hoofdstuk 12 uitgebreid met theorie over Sportmanagement en recht.

Bovendien wordt deze editie verrijkt met MyLab. Op deze digitale leeromgeving is divers studiemateriaal voor studenten, waaronder extra verdieping van de theorie, en lesmateriaal voor docenten geplaatst. Op Pearson MyLab staan ook online hoofdstukken over sportmedia en sportevenementen.

Doelgroep
Sportmanagement is geschreven voor studenten in het Hoger Onderwijs.

Verkorte inhoudsopgave
Inleiding
Deel I Het speelveld van sportmanagement
H1 Inleiding tot sportmanagement
H2 Sport in internationaal perspectief
Deel II Management – theorie en praktijk in de sport
H3 Wegwijs in de infrastructuur van de sport en de voornaamste managementorganisaties
H4 Strategie – leidraad voor het management
H5 Organisatiestructuren
H6 Cultuur van een sportorganisatie
H7 Humanresourcesmanagement in de sport
H8 Leiderschap
H9 Operationeel management in de sport
H10 Financieel management in de sport
H11 Genereren van inkomsten
H12 Sportmanagement, recht en ethiek

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (het volledige boek digitaal, waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), toetsvragen, cases, figuren en tabellen evenals extra verdieping van de lesstof. Deze verdieping bestaat onder andere uit online hoofdstukken over sportmedia en sportevenementen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText (het volledige boek digitaal, waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten), Powerpoints en uitwerkingen van zowel de cases als de vragen en opdrachten uit het boek.

Over de auteurs en bewerker
John Beech is hoofd van de afdeling Leisure, Sport and Tourism Management aan de Coventry Business School. Simon Chadwick maakt deel uit van de onderzoeksgroep Sportmanagement aan de Leeds University Business School. Dit boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Marije van ’t Verlaat. Zij is in 2010 gepromoveerd op de toepassing van marketing in de georganiseerde sport, waarvoor ze de NKS Boymansprijs ontving. Ze is docent Sportmanagement en Sportbeleid bij de opleiding SPECO/John Cruyff University aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033046
  • 344 pagina's
  • Paperback
  • 13-05-2016
  • € 43.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce