Titelinformatie

Basisprincipes van communicatie, 4e editie met MyLab NL

 

Klaas Wiertzema en Patricia Jansen

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Er wordt veel tijd, geld en energie verspild doordat mensen slecht communiceren. Dat is volkomen onnodig, want iedereen kan goed leren communiceren. Je hoeft er geen bijzonder talent voor te hebben, alleen grondig inzicht in de belangrijkste communicatieprocessen.

Basisprincipes van communicatie geeft je de mogelijkheid om je communicatie aan te scherpen, zodat je meer controle zult hebben over je omgeving en effectiever kunt werken. Het laat zien wat er fout kan gaan, hoe je deze fouten herkent en het legt uit hoe je deze fouten kunt voorkomen.

In het eerste deel van dit boek wordt het totale communicatieproces op een zeer toegankelijke manier grondig geanalyseerd. In het tweede deel reiken de auteurs verschillende instrumenten aan waarmee je je communicatie in goede banen kunt leiden. Aan de orde komen onderwerpen als feedback geven, interviewtechnieken, conflicten voorkomen of oplossen en efficiŽnt vergaderen.

Nieuw in deze editie
Deze editie van Basisprincipes van communicatie is volledig geactualiseerd met nieuwe voorbeelden en fotoís. Bovendien wordt het boek verrijkt met MyLab. Op deze digitale leeromgeving worden diverse studiematerialen voor studenten en lesmaterialen voor docenten geplaatst.

Doelgroep
Basisprincipes van communicatie is geschreven voor studenten in het Hoger Onderwijs

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
H1 Waarom dit boek zinloos is
H2 Basisbegrippen
H3 Lichaamstaal
H4 De complexiteit van de boodschap
H5 Feedback
H6 Actief luisteren
H7 Evaluatieve feedback
H8 De Roos van Leary
H9 Toepassing: Het gedrag van de leider
H10 Toepassing: Vergadertechnieken
Nawoord
Literatuur
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (het volledige boek digitaal, waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen uit kunt zetten), begrippentrainer, Figuren & Tabellen en vragen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText (het volledige boek digitaal, waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten).

Over de auteurs
Klaas Wiertzema en Patricia Jansen zijn als docent verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Daarnaast zijn zij al communicatietrainers en adviseurs van Ardens Group (www.ardens.com) internationaal werkzaam bij diverse universiteiten, bedrijven en instellingen.

Gerelateerde titels
Spreken in het openbaar door Wiertzema & Jansen
Professionele communicatie door Karin Knispel
Communicatie in het bedrijfsleven door Van Couwelaar, Schat & Van Stratum

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033268
  • 200 pagina's
  • Paperback
  • 30-03-2016
  • € 29.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce