Titelinformatie

Principes van bedrijfseconomie, 3e editie met MyLab NL

 

Clarence van der Putte en Fred Rienstra

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Principes van bedrijfseconomie behandelt bedrijfseconomie in de breedte. Niet alleen de oorsprong, maar ook de financiŽle kant van de onderneming komt uitgebreid aan de orde met onderwerpen als management accounting, cost accounting en investeringsvraagstukken.

Aan de hand van voorbeelden uit het MKB en het internationaal bedrijfsleven leren studenten wat bedrijfseconomie in de praktijk inhoudt. Deze benadering zorgt ervoor dat de behandelde stof op eenvoudige wijze kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk.

Nieuw in deze editie
Deze editie van Principes van Bedrijfseconomie is meer toegeschreven naar de dienstverlenende sector, in plaats van enkel de productsector. Doordat de bedrijfseconomische begrippen en theorieŽn hier op zijn aangepast, is het boek breder inzetbaar. Daarnaast is het boek volledig geactualiseerd door nieuwe voorbeelden en cases. Bovendien is het boek verrijkt met MyLab. Op deze digitale leeromgeving worden diverse studiematerialen voor studenten en lesmaterialen voor docenten geplaatst.

Doelgroep
Omdat het Principes van bedrijfseconomie de breedte ingaat, en niet de diepte, is het boek ideaal geschikt voor studenten die kennismaken met het vak en hiervoor de essentie van het vakgebied moeten weten. Het boek biedt bedrijfseconomie voor niet-bedrijfseconomen, bijvoorbeeld studenten Bedrijfskunde/MER, Facility Management, Communicatie en SBRM.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Algemene inleiding
H2 De onderneming nader bekeken
H3 De financiŽle kenmerken van de onderneming
H4 Inzicht in de kosten: cost accounting
H5 De organisatie besturen: management accounting
H6 Het beoordelen en selecteren van investeringen
H7Externe verslaggeving
H8 Het ondernemingsplan en de financiŽle kant

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (het volledige boek digitaal, waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), een begrippentrainer, figuren en tabellen, toetsvragen, open vragen, diverse opgaven, verdiepingsstof en cases.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText (het volledige boek digitaal, waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten), een docentenhandleiding, powerpoints en open vragen.

Over de auteurs
Clarence van der Putte is economisch psycholoog. Hij is actief als commercieel marktonderzoeker en geeft les aan de Hogeschool van Amsterdam. Fred Rienstra is marketeer bij ABN AMRO en is eveneens als docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033930
  • 260 pagina's
  • Paperback
  • 20-05-2016
  • € 39.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce