Titelinformatie

Inleiding tot de gezondheidszorg, 2e editie (EC-versie)

 

Ankie van Vuuren, Pieternel Dijkstra en Bianca Smeets

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Het beroep waar studenten Verpleegkunde en de paramedische opleidingen voor worden opgeleid bevindt zich in een maatschappelijke omgeving. Deze omgeving is van invloed op de organisatie van de gezondheidszorg en op de inhoud van het beroep. Voor studenten is het van belang deze invloed te begrijpen, naast de doelstelling van de organisatie waar de student mogelijk gaat werken.

Inleiding tot de gezondheidszorg heeft ter ondersteuning en verlevendiging van de stof een casus opgenomen die door het gehele boek heen loopt. De casus helpt de student de verschillende onderwerpen vanuit het perspectief van zowel zorgvrager als zorgprofessional te bekijken. Daarnaast bevat het boek kaders die voorbeelden, toelichting of verdieping bieden bij de tekst, en wordt elk hoofdstuk afgesloten met opdrachten.

Onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn onder andere:
- Wat is de kwaliteit van de gezondheidszorg
- Hoe doorloopt de patiënt de gezondheidszorg
- Wat betekent marktwerking in de gezondheidszorg
- Hoe zit de financiering van de gezondheidszorg in elkaar en hoe krijgen instellingen hun geld

Nieuw in deze editie
Deze nieuwe editie is volledig geactualiseerd en heeft een verbeterde opmaak gekregen. Daarnaast is het online platform Datzaljeleren.nl een belangrijke aanvulling op deze editie. Meer informatie over Datzaljeleren.nl is hieronder te vinden.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Deze titel is geschikt voor alle studenten die een opleiding volgen in de zorgsector. Mede dankzij de samenwerking met het online platform van ExpertCollege is deze titel door de praktische benadering zowel voor HBO-V als MBO-V studenten geschikt.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
1 Inleiding in gezondheid en gezondheidszorg
2 Organisatie van de zorg
3 Preventie
4 E-health
5 Wetgeving - het gezondheidsrecht
6 Ethiek in de gezondheidszorg
7 Kwaliteitszorg
8 Financiering van de gezondheidszorg
9 Internationalisatie

Over de auteurs
Ankie van Vuuren MSc is verplegingswetenschapper en werkt als onderwijsontwikkelaar voor diverse mbo en hbo-opleidingen. Daarnaast is zij eigenaar van Skills2Care, een bij-en nascholingsbureau voor de zorg, en verzorgt zij diverse traininen en scholingen binnen de sector zorg en welzijn.
Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en werkzaam als onafhankelijk onderzoekster, schrijfster, en docent. Ze is hoofddocent van meerdere opleidingen Toegepaste Psychologie en ontwikkelt Psychologie opleidingen en modules. Van haar hand verschenen meer dan 40 internationale wetenschappelijke artikelen, 14 populair-psychologische boeken en 4 studieboeken. Pieternel is mede-eigenaar van SosTrainingen.
Drs. Bianca Smeets is psycholoog en is werkzaam als onderwijsontwikkelaar voor met name HBO onderwijs. Ze is hoofddocent van meerdere opleidingen Toegepaste Psychologie en ontwikkelt Pedagogiek opleidingen en modules. Ze schrijft studieboeken en is mede-eigenaar van SosTrainingen.

Gerelateerde titels
Professioneel communiceren in de zorg door Struiving, van Nes & Rijpstra
Interactieve vaardigheden in de zorg door Okko Brunklaus
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell & Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell & Martin

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035576
  • 272 pagina's
  • Paperback
  • 09-06-2017
  • € 37.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce