Titelinformatie

Evidence Based Practice (EC-versie)

 

Jeffrey Stolp, Ingrid Schouten, Floor den Boer en Marissa Zegers

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Het toepassen van Evidence Based Practice is voor de hedendaagse zorgprofessional een onmisbare competentie. Om tot de beste verpleegkundige beslissingen te komen, kijken we bij Evidence Based Practice naar wetenschappelijk data, de professionele kennis van de zorgprofessional en de voorkeuren van de patiŽnt. Zorgprofessionals worden geacht hun verpleegkundig handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

Het zoeken naar wetenschappelijk bewijsmateriaal en de interpretatie hiervan dient op zorgvuldige wijze te gebeuren. Dit handboek biedt hiervoor een stappenplan. Daarnaast leer de student hoe hij de conclusies van een onderzoek kan vertalen naar de praktijk, met aandacht voor de rollen van de zorgprofessional en die van de patiŽnt. De auteurs lichten alle facetten van Evidence Based Practice toe aan de hand van afbeeldingen, schemaís en praktijkvoorbeelden, en bieden concrete handvatten voor de praktische uitvoering ervan. Voor de geÔnteresseerde lezer bevat het boek bovendien kaders met extra achtergrondinformatie.

Evidence Based Practice wordt geleverd met een toegangscode voor het online leerplatform Datzaljeleren.nl. Hierop zijn videoís, animaties en diverse oefeningen te vinden die de student helpen het studiemateriaal nog beter te beheersen.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelen wij adaptieve en vraaggestuurde e-learning en studieboeken, met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. ExpertCollege biedt al jaren e-learning modulen voor de beroepspraktijk en weet als geen ander welke themaís er spelen en op welke manier deze themaís het meest overtuigend voor het voetlicht gebracht kunnen worden.

Bijgestaan door de beste grafische designers en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

E-learning op Datzaljeleren.nl staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

Doelgroep
Evidence Based Practice is geschreven voor de hbo-verpleegkundige, maar is zeker ook van toegevoegde waarde voor iedere kritische zorgprofessional.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Achtergrond Evidence Based Practice
H2 Rol van patiŽnt en zorgprofessional
H3 Van klinisch probleem naar onderzoek
H4 Kwalitatief onderzoek
H5 Kwantitatief onderzoek
H6 Systematische review en meta-analyse
H7 Statistiek bij onderzoek
H8 Opstellen van een CAT
H9 Zoekstrategie bij een CAT
H10 Beoordeling van zoekresultaten
H11 Conclusie opstellen
H12 Richtlijnen
H13 Shared decision making

Over de auteurs
Jeffrey Stolp werkt momenteel aan een promotieonderzoek op het gebied van Learning Analytics in een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en ExpertCollege, waar hij ook doceert.
Ingrid Schouten is werkzaam als arts-docent aan het VU medisch centrum, waar zij coassistenten opleidt. Bij ExpertCollege ontwikkelt zij medische e-learning en doceert zij BLS/ALS- en ABCDE-opvang aan artsen en verpleegkundigen.
Floor den Boer is als arts werkzaam op de Intensive Care van het Flevoziekenhuis. Daarnaast doceert zij BLS/ALS- en ABCDE-opvang aan artsen en verpleegkundigen bij ExpertCollege.
Epidemioloog en arts Marissa Zegers heeft als inhoudsdeskundige bijgedragen aan dit boek. Zij is werkzaam op de Intensive Care van het Jeroen Bosch ziekenhuis.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035736
  • 256 pagina's
  • Paperback
  • 20-04-2017
  • € 39.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce