Titelinformatie

Principes van databases, 2e editie met MyLab NL

 

Guy De Tré

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Principes van databases geeft inzicht in het uitgebreide domein van databasesystemen. Daarbij besteedt de auteur bijzondere aandacht aan relationele databases en hun objectgeoriënteerde faciliteiten en wordt kort ingegaan op diverse aspecten van andere databasemodellen en NoSQL-oplossingen voor het beheer van ‘big’ data.

In dit boek legt de auteur ook enkele technieken voor goed databaseontwerp uit. Daarnaast worden beveiliging, herstel na falen en het simultaan gebruik van een database behandeld. De afsluitende hoofdstukken gaan in op enkele meer geavanceerde databasetechnieken, zoals datawarehousing en datamining.

Elk hoofdstuk start met een overzicht van leerdoelen en eindigt met een begrippenlijst, samenvatting, vragen en oefeningen, en een literatuuropgave. Het specialistische onderwerp wordt hierdoor ook toegankelijk gemaakt voor niet-specialisten die veel met informatica en databases te maken hebben.

Nieuw in deze editie
De digitale leeromgeving Pearson MyLab is een belangrijke toevoeging bij deze titel. Hierop is meer les- en studiemateriaal te vinden voor docenten en studenten. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Daarnaast is er een hoofdstuk toegevoegd over het beheer van ‘big’ data en de belangrijkste NoSQL-oplossingen hiervoor.

Doelgroep
Principes van databases is geschreven voor iedereen die meer wil weten over databases en enigszins vertrouwd is met computers. Het is geschikt als handboek bij cursussen over databases in alle jaren van de opleiding en kan ook worden gebruikt als naslagwerk. Deze titel wordt gebruikt in diverse opleidingen, van ICT tot Economie en Bedrijfskunde, en van Engineering tot Office Management.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H1 Databases en databasesystemen
H2 Datamodellen en databasemodellen
H3 Conceptueel databaseontwerp
H4 Relationele databases: het relationele databasemodel
H5 Relationele databases: logisch databaseontwerp
H6 Relationele databases: fysiek databaseontwerp en SQL
H7 Objecttechnologie in databases
H8 Toegangsmogelijkheden voor applicaties
H9 Werken met databasesystemen: beveiliging tegen ongeoorloofd gebruik
H10 Werken met databasesystemen: beveiliging tegen falen
H11 Werken met databasesystemen: delen van gegevens
H12 Datawarehousing
H13 Datamining
H14 Gedistribueerde databases
H15 Beheer van ‘big’ data en NoSQL-oplossingen

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt voor studenten meerdere mogelijkheden om de theorie in praktijk te brengen. In de digitale versie van het boek, de eText, kun je notities maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen, uitzetten. Verder kun je als student aan de slag met een begrippentrainer, de figuren en tabellen en een interactieve SQL-tool.

MyLab voor docenten
Ook voor docenten is de digitale versie van het boek op MyLab te vinden. In de eText kunt u als docent uw notities delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen markeren, en de theorie die niet in uw les aan bod komt, uitzetten. Daarnaast kunt u al het beschikbare studiemateriaal voor studenten bekijken en is hier ook extra docentmateriaal te vinden, zoals PowerPoints en de uitwerkingen van de oefenvragen.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteur
Guy De Tré is docent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij doceert daar de opleidingsonderdelen databases, databasetechnologie, informatiebeheer en databases voor het beheer van imperfecte informatie. Daarnaast heeft hij praktijkervaring als consultant bij diverse grote databaseprojecten.

Gerelateerde titels
SQL in het hoger onderwijs door Bijoy Bordoloi en Douglas Bock
Databases door David M. Kroenke
Business Intelligence en datawarehousing, een inleiding door Karien Verhagen

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035804
  • 480 pagina's
  • Paperback
  • 14-07-2017
  • € 51.95 (incl. BTW)


flash image news produce