Titelinformatie

Anatomie en fysiologie, 6/e (EC-versie)

 

Frederic H. Martini en Edwin F. Bartholomew

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Anatomie en fysiologie is een uitgebreide kennismaking met de grondslagen, basisbegrippen en gespecialiseerde termen die van belang zijn om inzicht te krijgen in de bouw en werking van het menselijk lichaam.

Met dit boek krijgt de student de noodzakelijke basiskennis van de anatomie en fysiologie. Het bespreekt stapsgewijs en tot in detail organen en lichaamsdelen, hun werking en wat er gebeurt als ze niet juist werken. Daarnaast biedt het boek hulp bij het interpreteren van informatie die het lichaam geeft en verschaft het een handreiking bij het oplossen van problemen. Daarnaast toont het de samenhang tussen de verschillende onderdelen van het lichaam. Zo geeft het bijvoorbeeld antwoord op de vraag welke invloed een verandering in één orgaanstelsel heeft op de andere stelsels en welke invloed veroudering heeft op orgaanstelsels. Aan de hand van klinische aantekeningen over ziektes en afwijkingen wordt steeds een link met de praktijk gelegd.

In deze 6e editie van Anatomie en fysiologie is veel beeldmateriaal opgenomen. Andere casuïstiek betreft onder andere ‘Klinische aantekeningen’ met praktische voorbeelden en verdiepend materiaal. Bovendien is het didactische element 'Spotlight' in het boek opgenomen. Hierin wordt op twee pagina’s een overzicht gegeven van belangrijke informatie in beeld en tekst.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Studenten die een opleiding volgen in de zorgsector waar het vak anatomie en fysiologie gegeven wordt.

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
H1 Inleiding tot de anatomie en fysiologie
H2 Het moleculaire organisatieniveau
H3 De celstructuur en -functie
H4 Het weefselniveau
H5 De huid
H6 Het beenderstelsel
H7 Het spierstelsel
H8 Het zenuwstelsel
H9 De algemene en speciale zintuigen
H10 Het endocriene stelsel
H11 Het cardiovasculaire stelsel: bloed
H12 Het cardiovasculaire stelsel: het hart
H13 Het cardiovasculaire stelsel: bloedvaten en bloedsomloop
H14 Het lymfestelsel en immuniteit
H15 Het ademhalingsstelsel
H16 Het spijsverteringsstelsel
H17 Stofwisseling en energetica
H18 Het urinaire stelsel
H19 Het voortplangingsstelsel
H20 Ontwikkeling en erfelijkheid
Bijlage 1 Antwoorden op de inzichtvragen en de herhalingsvragen
Bijlage 2 Normale fysiologische waarden
Glossarium
Illustratieverantwoording
Index

Over de auteurs en bewerkers
Frederic H. Martini werkt aan de universiteit van Hawaï (Hilo en Manoa) en het Shoals Marine Laboratory. Edwin F. Bartholomew geeft les in anatomie en fysiologie van de mens aan Lahainaluna High School, Hawaï.
Het boek is bewerkt voor de Nederlandstalige markt door Irmgard Poelaert, sinds 1995 verbonden als docent aan de Vives Hogeschool in Brugge en de KU Leuven campus Brugge binnen de afstudeerrichtingen ergotherapie, logopedie, medische laboratoriumtechnologie en revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.
Pieter Vandamme, PT, studeerde binnen de associatie Katholieke Universiteit Leuven af als master in de lichamelijke opvoeding en als master in de kinesitherapie. Hij combineert het lesgeven aan de Katholieke Hogeschool Vives met zijn zelfstandige praktijk. Hij doceert binnen het studiegebied gezondheidszorg de vakken anatomie, fysiologie, pathologie en traumatologie. Hij heeft bijzondere interesse in energieproductie in het menselijk lichaam en in de myofasciale behandeling van patiënten met chronische pijn.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035873
  • 976 pagina's
  • Integraalband
  • 01-06-2017
  • € 91.50 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce