Titelinformatie

ABCDE voor verpleegkundigen (EC-versie)

 

Asaf Gafni en Eveline Heesterbeek

 

 

Docentexemplaar aanvragen

De ABCDE-methodiek is de gouden standaard bij de benadering van (potentieel) vitaal bedreigde patiŽnten. Niet alleen een adequate evaluatie maar ook interventies en communicatie zijn onderdelen van de ABCDE-systematiek. ABCDE voor verpleegkundigen biedt de hbo-student een heldere, systematische benadering van deze methodiek, waarbij talloze ziektebeelden en aandoeningen (waaronder traumatisch letsel) worden besproken. De communicatie bij de ABCDE vindt plaats via de SBAR (Situation, Background, Assessment en Recommendation).

Daarnaast bespreekt de auteur de specifieke aandachtspunten van kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Omdat tijdige herkenning van essentieel belang is bij vitaal bedreigde patiŽnten, ontbreken ook de Early Warning Signs (EWS) niet. ABCDE voor verpleegkundigen is verrijkt met casuÔstiek, maakt gebruik van praktijkgericht klinisch redeneren bij de verschillende stappen en sluit aan op de methodiek van Evidence Based Practice.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelen wij adaptieve en vraaggestuurde e-learning en studieboeken, met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. ExpertCollege biedt al jaren e-learning modulen voor de beroepspraktijk aan en weet als geen ander welke themaís er spelen en op welke manier deze het overtuigendst voor het voetlicht gebracht kunnen worden.

Bijgestaan door de beste grafische designers en software designers maken wij van e-learning een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

E-learning op Datzaljeleren.nl staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

Doelgroep
ABCDE voor verpleegkundigen is geschikt voor alle studenten die een opleiding volgen in de zorgsector. Mede dankzij de samenwerking met het online platform van ExpertCollege is deze titel vanwege de praktische benadering echter vooral geschikt voor hbo-v studenten.

Inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H1 Herkennen van de vitaal bedreigde patiŽnt
H2 Primary survey en de A (Airway)
H3 B (Breathing)
H4 C (Circulation
H5 D (Disability
H6 E (Exposure en Environment)
H7 Aanvullingen op de primary survey
H8 Secondary survey
H9 Brandwonden
H10 Koudeletsels
H11 ABCDE-opvang van zwangeren, ouderen en kinderen
H12 Sepsis
H13 Overdragen van informatie via SBAR

Over de auteurs
Asaf Gafni is als spoedeisende hulp arts met het aandachtsgebied cardiologie sinds 2003 intensief betrokken bij het verzorgen en innoveren van klinisch onderwijs.
Eveline Heesterbeek is als docent en schrijver verbonden aan ExpertCollege. Daarnaast werkt zij als coassistent bij het Vumc.

Gerelateerde titels
Evidence Based Practice door Stolp, Schouten, den Boer en Zegers
Farmacologie door Roger McFadden
Pathologie door Zelman, Tompary, Raymond, Holdaway en Mulhivill
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell en Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell en Martin

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035903
  • 272 pagina's
  • Paperback
  • 11-09-2017
  • € 49.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce