Titelinformatie

Psychiatrie in de verpleegkunde, 9e editie (EC versie)

 

Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverly Greene

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Psychiatrie in de verpleegkunde maakt de student vanuit een verpleegkundige invalshoek op grondige en boeiende wijze kennis met de verschillende facetten van de psychiatrie. Het boek en de adaptieve en vraaggestuurde e-learningmodule behandelen de oorzaken, symptomen en behandelingen van uiteenlopende psychische stoornissen, zoals angst- en eetstoornissen, schizofrenie en depressie. Aan de hand van de DSM-5 wordt de theoretische basis gelegd en komen diverse vormen van afwijkend gedrag aan de orde. Belangrijke focus is het verhaal van de mensen die door deze stoornissen worden getroffen: door de persoonlijke verhalen van patiŽnten komt de theorie tot leven.

Psychiatrie in de verpleegkunde gaat in op eigentijdse problemen en recente onderzoeksresultaten, en biedt studenten veel hulpmiddelen om het studeren te vergemakkelijken en het kritisch denken te stimuleren, zoals cases, schemaís, waar/onwaar-vragen, zelftests en samenvattingen. Er is speciale aandacht voor de rol van de verpleegkundige, het verpleegkundig proces, ethisch zorgverlenen, verpleegkundige diagnostiek en interventies bij de meest voorkomende stoornissen.

Nieuw in deze editie
Deze negende editie is geheel geactualiseerd aan de hand van de nieuwste onderzoeksresultaten en de uitgave van de DSM-5.

Een belangrijke toevoeging aan deze editie is het online platform Datzaljeleren.nl. Meer informatie over Datzaljeleren.nl is hieronder te vinden.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld. Samen ontwikkelen wij adaptieve e-learning en studieboeken, met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. ExpertCollege biedt al jaren e-learning modulen voor de beroepspraktijk en weet als geen ander welke themaís er spelen en op welke manier deze het overtuigendst voor het voetlicht gebracht kunnen worden.
Bijgestaan door de beste grafische designers en software designers maken wij van e-learning een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de videoís, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

E-learning op Datzaljeleren.nl staat voor efficiŽnt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

Doelgroep
Deze titel is geschikt voor alle studenten die een opleiding volgen in de zorgsector. Mede dankzij de samenwerking met het online platform Datzaljeleren.nl is deze titel vanwege de praktische benadering echter vooral geschikt voor hbo-v studenten.

Verkorte inhoudsopgave
H1 Introductie in de geestelijke gezondheidszorg
H2 Visies op afwijkend gedrag, denkmodellen over verpleegkunde en behandelmethoden
H3 Classificatie en beoordeling van afwijkende emoties, gedachten en gedrag
H4 Aan trauma en stress gerelateerde stoornissen
H5 Verpleegkunde in de psychiatrie
H6 Kinderen en adolescenten met afwijkend gedrag verplegen
H7 Mensen met neurocognitieve stoornissen en stoornissen die samenhangen met ouder worden verplegen
H8 Mensen met aan middelen gerelateerde stoornissen of verslaving verplegen
H9 Mensen met stoornissen binnen het schizofreniespectrum en andere psychotische stoornissen verplegen
H10 Mensen met stemmingsstoornissen en suÔcidale mensen verplegen
H11 Mensen met angststoornissen en obsessieve-compulsieve stoornissen verplegen
H12 Mensen verplegen met dissociatieve stoornissen, somatisch-symptoomstoornis en verwante stoornissen
H13 Mensen met genderdysforie of seksualiteitsstoornissen verplegen
H14 Mensen met een voedings-≠ of eetstoornis verplegen
H15 Mensen met slaap-waakstoornissen verplegen
H16 Mensen met een persoonlijkheidsstoornis verplegen
Referenties
Begrippenlijst
Namenindex
Trefwoordenindex

Over de auteurs
Jeffrey S. Nevid is hoogleraar Psychologie en geeft leiding aan het doctorale programma Klinische Psychologie aan St. Johnís University in New York. Hij heeft veel publicaties op zijn naam staan en is betrokken bij de redactie van vooraanstaande tijdschriften in de psychologische wetenschappen.
Spencer A. Rathus doceert aan New York University en heeft een privťpraktijk. Ook publiceert hij regelmatig in wetenschappelijke tijdschriften en is hij betrokken bij de American Psychological Association (APA) en een aantal adviesorganen van de overheid die zich bezighouden met psychologieonderwijs.
Beverly A. Greene is hoogleraar Psychologie aan St. Johnís University in New York en een Fellow van de APA. Zij zit in de redactie van verschillende wetenschappelijke tijdschriften en heeft inmiddels vele prijzen ontvangen voor haar bijdragen aan de wetenschap.
De bewerkers van deze Nederlandstalige editie, Auke Bos, Henk van den Adel en Henk Chevalking, zijn senior docenten aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Gerelateerde titels
Farmacologie door Roger McFadden
Pathologie door Zelman, Tompary, Raymond, Holdaway en Mulhivill
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell en Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell en Martin

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043095419
  • 712 pagina's
  • Paperback
  • 18-09-2017
  • € 64.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce