Titelinformatie

Managementvaardigheden, 5e editie met MyLab NL

 

Phillip Hunsaker

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Managementvaardigheden en op het daarbij behorende Pearson MyLab worden essentiŽle managementbegrippen gecombineerd met oefeningen voor alle cruciale vaardigheden die studenten moeten beheersen, zodat zij hun persoonlijke managementvaardigheden kunnen verbeteren. Doordat het boek naast praktijkgericht, ook prettig en overzichtelijk geschreven is, is dit het ideale studieboek voor studenten.

Het boek is opgebouwd uit vier delen. In de inleidende hoofdstukken (deel 1) wordt uitgelegd wat management inhoudt en wat algemene communicatiestrategieŽn zijn om managementvaardigheden te verbeteren. Daarna wordt in deel 2 stilgestaan bij het zelfbewustzijn van de manager, de invloed van het omgaan met stress en tijd, en de betekenis van normen en waarden voor leiderschap. De overige hoofdstukken zijn ingedeeld volgens de traditionele functies die management vervult: plannen, organiseren, leidinggeven en bijsturen. Deze zijn verdeeld over de twee resterende blokken, namelijk het managen van medewerkers, zowel individueel als in groepen, en het leidinggeven aan verandering en ontwikkeling van organisaties.

Nieuw in deze editie
Deze 5e editie is volledig geactualiseerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van actuele voorbeelden en praktijksituaties. Daarnaast wordt bij deze editie gebruikgemaakt van de digitale leeromgeving Pearson MyLab, waarop docenten en studenten aanvullend les- en studiemateriaal kunnen vinden. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te lezen.

Doelgroep
Managementvaardigheden kan gebruikt worden bij alle opleidingen in het hoger onderwijs waar de ontwikkeling van managementvaardigheden centraal staat. Het boek is met name geschikt voor opleidingen gericht op economie of management, en kan daarnaast bijvoorbeeld ook bij het vak Ondernemerschap gebruikt worden.

Verkorte inhoudsopgave
Voorwoord
DEEL I Managementvaardigheden, een introductie
H1 De vakbekwame manager
H2 Interpersoonlijke communicatie
DEEL 2 Het managen van jezelf
H3 De zelfbewuste manager
H4 Omgaan met stress en tijd
H5 Integer leiderschap
DEEL 3 Het managen van medewerkers en teams
H6 Leidinggeven en macht
H7 Motiveren van medewerkers
H8 Plannen en doelen stellen
H9 Het aansturen van teams
H10 Diversiteit managen
H11 Effectief problemen oplossen
DEEL 4 Het managen van verandering en ontwikkeling
H12 Beoordeling en ontwikkeling van medewerkers
H13 Conflicthantering
H14 Verandering van structuur en cultuur
Verklarende woordenlijst
Noten
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hier kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve eText (waarin je bijvoorbeeld notities kunt maken en belangrijke zinnen kunt markeren), cases, oefeningen en meerkeuzevragen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve eText (de volledig digitale versie van het tekstboek waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten en belangrijke zinnen kunt markeren), figuren en tabellen, powerpoints en groepsoefeningen.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteur en bewerkers
Phillip Hunsaker is verbonden aan de University of San Diego en is (co)auteur van diverse boeken waarin het verwerven van managementvaardigheden centraal staat.
Rob van den Berg is gevestigd als onafhankelijk HR-adviseur. Sinds 2000 is hij verbonden aan Goodsign Human Resource Management. Tevens is hij belast met HR Development voor Van Oord Dredging & Marine Contractors. Daarnaast verzorgt hij regelmatig docentschappen ten behoeve van diverse (management)opleidingen.
Danny Brouwer is opleidingscoŲrdinator van de opleiding Bedrijfskunde MER-opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en in Nijmegen en uit dien hoofde nauw betrokken bij de opleiding van toekomstige leidinggevenden.

Gerelateerde titels
Management door Robbins & Coulter
Verandermanagement door Kleijn & Rorink
Kwaliteitsmanagement door Ron Emmerik

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035019
  • 416 pagina's
  • Paperback
  • 14-07-2017
  • € 56.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce