Titelinformatie

Programmeren in Java met BlueJ, 6e editie met MyLab NL

 

David Barnes en Michael Kölling

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Programmeren in Java met BlueJ is een helder geschreven en compact boek ter inleiding tot objectgeoriënteerd programmeren in Java met behulp van BlueJ, een omgeving die speciaal is ontwikkeld voor het leren programmeren in Java. Het boek is een makkelijk te volgen en uitgebreid naslagwerk dat studenten op een duidelijke manier met Java laat kennismaken en leert Java te doorgronden. Door het oefenmateriaal kunnen studenten deze opgedane kennis meteen in de praktijk uitvoeren.

In Programmeren in Java met BlueJ komen objecten op de eerste plaats. De vaak als lastig en abstract beschouwde concepten van objecten en klassen komen in BlueJ tot leven in een gemakkelijk manipuleerbare, visuele vorm. Op deze manier kan de student rechtstreeks objecten van een klasse maken en direct de methodes ervan aanroepen.

Nieuw in deze editie
Deze 6e editie introduceert Java 8 in functioneel programmeren. Java 8 is de laatste nieuwe release van Java.

Daarnaast is er content toegevoegd. Zo zijn hoofdstuk 5 (Functionele verwerking van collecties) en hoofdstuk 7 (Collecties met een onveranderlijke omvang: arrays) toegevoegd. Deze hoofdstukken zorgen er o.a. voor dat het boek ook geschikt is voor gevorderden op dit gebied. Bovendien zijn de programmeeropdrachten aangevuld en geactualiseerd.

Ten slotte wordt er bij deze nieuwe editie gebruik gemaakt van de digitale leeromgeving Pearson MyLab NL. Hierop is meer les- en studiemateriaal te vinden voor docenten en studenten. Meer informatie over Pearson MyLab NL is verderop deze pagina te vinden.

Doelgroep
Programmeren in Java met BlueJ is geschikt voor studenten van (technische) opleidingen waar het vak Java wordt gegeven. Daarnaast is het boek zeer geschikt voor zelfstudie, zowel voor beginners als gevorderden.

Verkorte inhoudsopgave
Deel 1 Basisprincipes van objectoriëntatie
H1 Objecten en klassen
H2 Klassendefinities
H3 Interactie tussen objecten
H4 Objecten groeperen
H5 Functionele verwerking van collecties (geavanceerd)
H6 Geavanceerde werking
H7 Collecties met een onveranderlijke omvang: arrays
H8 Klassen ontwerpen
H9 Correct werkende objecten
Deel 2 De structuur van toepassingen
H10 De structuur verbeteren met overerving
H11 Meer over overerving
H12 Meer abstractietechnieken
H13 Grafische gebruikersinterfaces maken
H14 Foutafhandeling
H15 Toepassingen ontwerpen
H16 Een praktijkgeval
Bijlagen A t/m K
Index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve eText, een begrippentrainer, beeldbank, projecten en VideoNotes.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve eText, een begrippentrainer, een beeldbank, projecten, VideoNotes, powerpoints en uitwerkingen.

Over de auteurs en bewerker
David J. Barnes en Michael Kölling werken beiden aan de universiteit van Kent in Canterbury. Michael Kölling is bovendien één van de ontwikkelaars van de BlueJ-software. De Nederlandstalige bewerking is verzorgd door Kris Hermans. Hij is verbonden aan Hogeschool PXL.

Gerelateerde titels
Programmeren in Java met Greenfoot door Michael Kölling

Softwareontwikkeling met UML en Java
door Gertjan Laan
Java voor Studenten door Bell & Parr

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043034999
  • 664 pagina's
  • Paperback
  • 15-03-2017
  • € 59.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce