Titelinformatie

Ontwikkelingspsychologie II, 7e editie met MyLab NL

Levensloop vanaf de jongvolwassenheid

 

Robert Feldman

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Ontwikkelingspsychologie II biedt een actueel overzicht van de stand van zaken van de ontwikkelingspsychologie vanaf de jongvolwassenheid tot aan het einde van het leven. De fysieke, cognitieve, sociale en persoonlijkheidsontwikkeling in deze fasen komen uitgebreid aan de orde. Feldman benadert deze aspecten in chronologische volgorde.

Het boek combineert en integreert theorie, onderzoek en praktijk op een aantrekkelijke manier. Deze nieuwe editie belicht actuele ontwikkelingen in het vakgebied wereldwijd en toegespitst op Nederland en Vlaanderen. De traditionele kerngebieden en historische ontwikkelingen worden besproken. Daarbij wordt steeds een link gelegd naar nieuwe ontwikkelingsgebieden, onderzoeksbevindingen en trends. Het boek onderstreept bovendien dat maatschappelijke en culturele factoren van grote invloed zijn.

Deze zevende editie staat weer boordevol met actuele ontwikkelingen uit het vakgebied ontwikkelingspyschologie. Gedateerde passages zijn geactualiseerd en de inhoud is vanzelfsprekend aangepast aan de nieuwste DSM 5-terminologie.

Doelgroep
Ontwikkelingspsychologie II is geschreven voor eerste en tweedejaars studenten in het hoger onderwijs in sociale studierichtingen zoals CMV, MWD, SPH, Social Work en Toegepaste psychologie.

Verkorte inhoudsopgave
Deel 1 Jongvolwassenheid
H1 Lichamelijke en cognitieve ontwikkeling tijdens de vroege volwassenheid
H2 Sociale en persoonlijke ontwikkeling tijdens de vroege volwassenheid
Deel 2 Middelbare leeftijd
H3 Lichamelijke en cognitieve ontwikkeling tijdens de middelbare leeftijd
H4 Sociale en persoonlijke ontwikkeling tijdens de middelbare leeftijd
Deel 3 Ouderdom
H5 Lichamelijke en cognitieve ontwikkeling tijdens de ouderdom
H6 Sociale en persoonlijke ontwikkeling tijdens de ouderdom
Deel 4 Het Einde
H7 Het einde:dood en sterven

MyLab Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te bestuderen uit kunt zetten), begrippentrainer, beeldbank, weblinks, oefenvragen, cases en video-opdrachten.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collega’s of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten), toetsenbank evenals een Engelstalige docentenhandleiding en powerpoints.

Over de auteur
Robert Feldman is hoogleraar psychologie en hoofd van de Undergratuate studies aan de University of Massachusetts in Amherst. Hij staat bekend om zijn didactische kwaliteiten: hij ontving hiervoor de College Distinguished Teacher Award. Van Robert Feldman is ook het boek Ontwikkelingspsychologie in het Nederlands beschikbaar (van baby tot en met adolescent).

Over de bewerkers
Hans Te Baerts is docent aan de opleiding HBO Toegepaste Psychologie van de Hogeschool Leiden. Hij studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht met als specialisatie gerontologie, psychopathologie en andragologie. Laurent Voets studeerde in 1978 af aan de KULeuven als licentiaat in de (ortho)pedagogische wetenschappen en twee jaar later als licentiaat in de familiale en sociale wetenschappen.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032650
  • 304 pagina's
  • Paperback
  • 24-04-2015
  • € 49.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce