Titelinformatie

Supply Chain Management

Integrale ketenaansturing

 

Joris Leeman

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Let op: er zal een nieuwe editie van deze titel verschijnen. Meer informatie kunt u vinden door op onderstaande titel te klikken:

Supply Chain Management, 2/e met MyLab

Aan de hand van een duidelijk model verschaft dit boek die kennis die nodig is om een succesvolle supply chain managementstrategie, van fabriek tot detailhandel, te ontwikkelen en uit te voeren. Vier vragen staan daarbij centraal: Hoe onwikkel je de juiste strategie? Hoe creŽer je de juiste infrastructuur? Hoe zorg je dat een goede samenwerking tussen de verschillende partners in de keten tot stand komt en hoe plan je het traject?

De auteur geeft een duidelijk raamwerk en hulpmiddelen voor het ontwikkelen en implementeren van de end-to-end supply chain-strategie. Hiermee kunnen de verkoopproductiviteit in de detailhandel en de operatieve en kwalitatieve prestaties van de processen voor alle partijen in de keten systematisch worden verbeterd. Daarnaast bevat het boek didactische extra's zoals praktijkvoorbeelden en opgaven.

Tot slot bevat het boek cases van verschillende bedrijven in variŽrende branches zoals:
Retail- en consumentenbranche: Metro, Zara, Benetton, GAP, H&M, Mango, Mexx, Hema
FMCG: Unilever. P&G, Wal-Mart, Kmart
HI-tech branche: Dell, OEM/ODM's, Nokia, Sony-Ericsson, Samsung
Automotive branche: Daimler-Chrysler, Volkswagen
Logistieke branche: UPS
Pharma branche: Novartis

Doelgroep
Supply Chain Management kan goed gebruikt worden door studenten van onder meer (bedrijfs)economische en commerciŽle studierichtingen. Daarnaast is het boek zeer geschikt voor professionals die meer willen weten over supply chain management.

Inhoudsopgave
Over de auteur, voorwoord, inleiding
H1 Introductie
H2 Merchandise flow planning and control
H3 Supply chain management
H4 Supply relationship management
H5 Outsourcing
H6 IT-systeemplatform
H7 ECR en collaboratie
H8 E-businessnetwerk
H9 Organisatie- en veranderingsmanagement
Noten, index

Supplementair materiaal
Op de www.pearsoneducation.nl/leeman zijn powerpoints beschikbaar. Daarnaast is er via uw vertegenwoordiger of via docent@pearson.com ook een docentenhandleiding beschikbaar voor docenten die het boek als verplichte literatuur voorschrijven.

Over de auteur
Joris Leeman is oprichter van het Institute for Business Process Management. Voorheen werkte hij als manager en directeur in de kleding- en retailindustrie; momenteel is hij consultant en daarnaast o.a. verbonden als docent aan Hogeschool InHolland, Den Haag.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043012867
  • 264 pagina's
  • Paperback
  • 15-05-2007
  • € 52.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce