Titelinformatie

Supply Chain Management, 2e editie met MyLab NL

Integrale ketenaansturing: 10 bouwstenen

 

Joris Leeman

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Aan de hand van een duidelijk model verschaft Supply Chain Management de kennis die nodig is om een succesvolle end-to-end supply chain-strategie te ontwikkelen en te implementeren. Naast een nieuw hoofdstuk over basistheorieprocessen, staan in het boek vier vragen centraal: Hoe ontwikkel je de juiste supply chain-strategie? Hoe creŽer je de juiste logistieke en IT-infrastructuur? Hoe zorg je voor een goede samenwerking tussen de verschillende partners in de keten? Hoe plan je het traject?

De auteur geeft een duidelijk raamwerk en hulpmiddelen voor het ontwikkelen en implementeren van de end-to-end supply chain-strategie. Hiermee kunnen de verkoopproductiviteit in de detailhandel en de operatieve en kwalitatieve prestaties van de processen voor alle partijen in de keten systematisch worden verbeterd.

Daarnaast bevat het boek didactische extraís zoals samenvattingen, praktijkvoorbeelden, opgaven en cases van verschillende bedrijven in variŽrende branches zoals:
Retail- en consumentenbranche: Metro, Zara, Benetton, GAP, H&M, Mango, Mexx, Hema
FMCG: Unilever. P&G, Wal-Mart, Kmart
HI-tech branche: Dell, OEM/ODM's, Apple, Sony-Ericsson, Samsung
Automotive branche: Daimler-Chrysler, Volkswagen
Logistieke branche: UPS
Pharma branche: Novartis

Nieuw in deze editie
Bij deze nieuwe editie is een hoofdstuk toegevoegd over Procesmanagement en zijn twee hoofdstukken uitgebreid met Inkoop en Omnichanneling. Hierdoor sluit het boek beter aan op de opleidingen CE en SBRM. Ook zijn nieuwe cases toegevoegd.

Daarnaast is de digitale leeromgeving Pearson MyLab een belangrijke aanvulling op deze editie. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Doelgroep
Supply Chain Management is gericht op studenten aan hogescholen en universiteiten voor vakken waarin logistiek en integrale ketenaansturing belangrijk is. Daarnaast kan dit boek goed gebruikt worden door studenten van onder meer (bedrijfs)economische en commerciŽle studierichtingen. Ook is het boek zeer geschikt voor professionals die meer willen weten over supply chain management.

Inhoudsopgave (onder voorbehoud)
Over de auteur, voorwoord, inleiding
H1 Introductie
H2 Procesmanagement (nieuw)
H3 Merchandise flow planning and control
H4 Supply chain management
H5 Inkoop en Supplier relationship management (uitgebreid/vernieuwd)
H6 Outsourcing
H7 IT-systeemplatform
H8 ECR en collaboratie
H9 E-business, digitalisering en omnichanneling (uitgebreid/vernieuwd)
H10 Organisatie- en veranderingsmanagement
Noten, index

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, extra cases en een voorbeeldtoets.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, extra cases, een voorbeeldtoets incl. antwoorden en een geupdate docentenhandleiding.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteur
Joris Leeman is oprichter van het Institute for Business Process Management. Voorheen werkte hij als manager en directeur in de kleding- en retail industrie; momenteel is hij als consultant en trainer actief bij global leading companies in handel Ťn industrie. Daarnaast is hij o.a. verbonden als docent aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Gerelateerde titels
Export Planning door Joris Leeman

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043035682
  • 336 pagina's
  • Paperback
  • 09-01-2018
  • € 44.95 (incl. BTW)

Downloads

flash image news produce