Titelinformatie

Ethiek in de psychologie, 2e editie met MyLab NL

 

Jacquelien Rothfusz

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Ethiek in de psychologie bereidt toekomstig psychologen voor op ethische dilemmaís die in de beroepspraktijk voorkomen. Omdat elk moreel probleem uniek is, biedt dit boek een uitgebreide basis die de student in staat stelt correcte afwegingen te maken. Daartoe worden zowel de ethische begrippen, de belangrijke normatieve theorieŽn, de argumentatieleer en de Nederlandse en Belgische beroepscodes behandeld.

Deel ťťn van Ethiek in de psychologie gaat in op de algemene ethiek, waarna in deel twee de ethiek voor psychologen en toegepast psychologen wordt besproken. Dit deel omvat ethische kwesties op diverse werkterreinen waarin psychologie een rol speelt, zoals voorlichting, reclame en marketing, coaching en training, assessment en advies, diagnostiek en therapie en, tot slot, onderzoek.

Nieuw in deze editie
Deze editie van Ethiek in de psychologie is geheel geactualiseerd en herzien naar de nieuwste beroepscodes, zoals de NIP-code en de NBTP-code. Daarnaast is de inhoud verbeterd om een betere aansluiting te krijgen met de Vlaamse vakgebied en is hiervoor ook extra casuÔstiek toegevoegd. Om het boek meer leesbaar te maken zijn er tekeningen toegevoegd om grote delen tekst te doorbreken. Ten slotte is het boek verrijkt met MyLab.

Doelgroep
Studenten die de opleiding hbo Toegepaste psychologie of universitair Psychologie volgen.

Verkorte inhoudsopgave
Deel I Ethiek: de basis
H1 Moraal en ethiek
H2 Normatieve theorieŽn
H3 In gesprek over ethische dilemma's
Deel II Beroepsethiek voor (toegepast) psychologen
H4 Van normen en waarden naar beroepsethiek
H5 Voorlichting, reclame en marketing
H6 Coaching en training
H7 Assessment en advies
H8 Diagnostiek en therapie
H9 Onderzoek

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: eText (waarin je notities kunt maken, belangrijke zinnen markeren en theorie die je niet hoeft te besturen uit kunt zetten), een begrippentrainer en cases & opdrachten.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: eText ( waarin u uw notities kunt delen met collegaís of studenten, belangrijke zinnen kunt markeren, en theorie die niet aan bod komt in de les uit kunt zetten), alle uitwerkingen en diverse werkvormen.

Over de auteur
Jacquelien Rothfusz is docent beroepsethiek en psychologie bij de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Zij is tevens auteur van Ethiek in sociaalagogische beroepen.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043032698
  • 336 pagina's
  • Paperback
  • 01-07-2015
  • € 36.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce