Titelinformatie

Psychiatrie, een inleiding, 9e editie met MyLab NL

 

Jeffrey S. Nevid, Spencer A. Rathus en Beverly Greene

 

 

Docentexemplaar aanvragen

In Psychiatrie, een inleiding worden sterk uiteenlopende psychiatrische stoornissen besproken, waaronder depressie, schizofrenie, anorexia, autisme, paniekstoornis, dementie en ADHD. Op heldere en indringende wijze wordt een beeld geschetst van de psychiatrie en haar onderzoeksgebied. Daarbij staan vragen centraal als: Wat is afwijkend gedrag? Hoe ontstaat het? Wat zijn de gevolgen en hoe is het te behandelen?

De student wordt op grondige wijze geďntroduceerd in de studie van de kenmerken, oorzaken en behandeling van psychische stoornissen. Het gaat daarbij ook over het verhaal achter de mensen die door deze stoornissen getroffen zijn. Zij spelen dan ook een belangrijke rol in dit boek: door patiënten zelf aan het woord te laten en veel cases te bespreken.

Dit prettig leesbare boek biedt echter nog meer: prachtige full colour-illustraties en veel hulpmiddelen om het studeren te vergemakkelijken en het kritisch denken te stimuleren, zoals leerdoelen, handige schema’s en samenvattingen door de tekst heen, steeds terugkerende ‘Waar- Niet Waar’ vragen en zelftests.

Nieuw in deze editie
Deze 9e editie is grondig herzien, waarbij de DSM-5 geheel geďntegreerd is.

Daarnaast is de digitale leeromgeving Pearson MyLab een belangrijke toevoeging bij deze titel. Hierop is meer les- en studiemateriaal te vinden voor docenten en studenten, waaronder nu ook de interactieve tool Visual Brain, die via animaties, filmpjes en vragen inzicht geeft in de werking van onze hersenen. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te vinden.

Doelgroep
Psychiatrie, een inleiding is geschreven voor studenten in sociaalagogische opleidingen zoals SPH, MVD en Pedagogiek vanaf het eerste jaar.

Verkorte inhoudsopgave (onder voorbehoud)
H1 Introductie
H2 Visies op afwijkend gedrag en behandelmethoden
H3 Classificatie en beoordeling van afwijkende emoties, gedachten en gedrag
H4 Stressgerelateerde stoornissen
H5 Angststoornissen en obsessieve-compulsieve stoornis
H6 Dissociatieve stoornissen, somatisch-symptoomstoornis en verwante stoornissen, en psychische factoren die somatische aandoeningen beinvloeden
H7 Stemmingsstoornissen en zelfmoord
H8 Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen
H9 Voedings- en eetstoornissen en slaap-waakstoornissen
H10 Genderdysforie en seksualiteitsstoornissen
H11 Schizofreniespectrumstoornissen
H12 Persoonlijkheidsstoornissen en impulsbeheersingsstoornissen
H13 Stoornissen die ontstaan in de kindertijd en adolescentie
H14 Cognitieve stoornissen en stoornissen die samenhangen met ouder worden

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, de nieuwe tool Visual Brain, oefentoetsen, figuren en tabellen, video’s en animaties, praktijksituaties en een begrippentrainer.

Klik hier voor een demo van Visual Brain.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, de nieuwe tool Visual Brain, figuren en tabellen, oefentoetsen, een begrippentrainer, video’s en animaties, resultaten en praktijksituaties.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteurs en bewerkers
Jeffrey S. Nevid is hoogleraar Psychologie aan St. John’s University in New York. Hij geeft aldaar leiding aan het doctorale programma Klinische Psychologie en is docent. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan en is betrokken bij de redactie van vooraanstaande tijdschriften in de psychologische wetenschappen. Spencer A. Rathus doceert aan New York University en heeft een privépraktijk. Ook hij publiceert regelmatig in wetenschappelijke tijdschriften en is betrokken bij de American Psychological Association (APA) en een aantal adviesorganen van de overheid aangaande psychologieonderwijs. Beverly A. Greene is hoogleraar Psychologie aan St. John’s University in New York en een Fellow van de APA. Ze zit in de redactie van verschillende wetenschappelijke tijdschriften. Zelf publiceert zij ook veel en ontving inmiddels vele prijzen voor haar bijdragen aan de wetenschap.
Judith Haffmans is docent Biopsychopathologie en Psychofarmacologie aan de Universiteit Leiden. Veronique de Roeck is onderzoeker en docent Psychiatrie aan de KU Leuven. Laurent Voets is docent Psychiatrie aan de KU Leuven. Willem Vos is docent Psychopathologie en Ontwikkelingspsychologie aan de Hanzehogeschool.

Gerelateerde titels
Psychiatrie in de verpleegkunde door Nevid, Rathus & Greene
Psychologie, een inleiding door Zimbardo, Johnson & McCann

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043033541
  • 600 pagina's
  • Integraalband
  • 14-07-2017
  • € 63.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce