Titelinformatie

Pathologie behandelt op interactieve en visueel aansprekende wijze de ziekten die het functioneren van het menselijk lichaam bedreigen. Het boek is volledig in kleur uitgevoerd en voorzien van veel didactische hulpmiddelen, zoals foto’s, illustraties, overzichtstabellen, handige schema’s en interactieve oefeningen. Aandacht voor de ontwikkeling van het kritisch denken is er door de cases aan het eind van ieder hoofdstuk.

Het boek is verdeeld in twee delen. In deel 1, Het ontstaan en beloop van ziekten, worden de terminologie, de afweer en het lymfestelsel, infectieziekten, kanker en erfelijkheid behandeld. In deel 2, Aandoeningen van de orgaanstelsels, komen alle grote aandoeningen van het lichaam aan bod. Alle onderwerpen worden uitgebreid beschreven, waarbij de heldere schrijfstijl ervoor zorgt dat het zeer begrijpelijk blijft voor studenten.

Nieuw in deze editie
Aan deze 8e editie is er een hoofdstuk toegevoegd over ziekten en aandoeningen van de zintuigen.

Het online platform Datzaljeleren.nl is daarnaast een belangrijke aanvulling op deze nieuwe editie. Meer informatie over Datzaljeleren.nl kunt u hieronder lezen.

Datzaljeleren.nl
ExpertCollege en Pearson hebben voor Datzaljeleren.nl hun krachten gebundeld: de studieboeken van ’s werelds grootste educatieve uitgeverij Pearson zijn gecombineerd met de adaptieve e-learning van ExpertCollege.

Samen ontwikkelen ExpertCollege en Pearson e-learning en studieboeken met hulp uit de beroepspraktijk. Hierdoor sluit alle leerstof goed aan op het werkveld waarin de student later terecht zal komen. Bijgestaan door de beste grafische en software designers maken wij e-learning met een unieke leerervaring. Het leersysteem, de animaties, de video’s, het gebruiksgemak en de inhoud vullen elkaar op een vloeiende en praktische wijze aan.

Ga voor meer informatie naar www.datzaljeleren.nl.

ExpertCollege
E-learning van ExpertCollege staat voor efficiënt, effectief en plezierig leren. Het adaptieve systeem weet zich perfect aan te passen aan het niveau van de gebruiker: elke student bij ExpertCollege krijgt als het ware een ‘Digitale Coach’. Dat betekent een strikt individuele begeleiding, volledig afgestemd op het kennisniveau van de gebruiker. Onderwerpen die de cursist al goed beheerst hoeven niet onnodig lang herhaald te worden, omdat het systeem herkent wat de gebruiker wel en niet onder de knie heeft. Gedeelten die de gebruiker juist nog niet zo goed begrijpt, worden extra getraind.

Doelgroep
Deze titel is geschikt voor alle studenten die een opleiding volgen in de zorgsector. Mede dankzij de samenwerking met het online platform van ExpertCollege is deze titel door de praktische benadering vooral geschikt voor hbo-V studenten.

Inhoudsopgave
Deel 1 Het ontstaan en verloop van ziekten
H1 Inleiding
H2 Aandoeningen van het afweersysteem
H3 Infectieziekten
H4 Kanker
H5 Erfelijkheid en ziekte
Deel 2 Aandoeningen van de orgaanstelsels
H6 Aandoeningen van hart- en vaatstelsel
H7 Aandoeningen van het bloed
H8 Aandoeningen van het ademhalingsstelsel
H9 Aandoeningen van het spijsverteringsstelsel
H10 Aandoeningen van het urinewegstelsel
H11 Aandoeningen van het voortplantingsstelsel
H12 Aandoeningen van het endocriene stelsel
H13 Aandoeningen van het zenuwstelsel
H14 Aandoeningen van ogen en oren (Nieuw)
H15 Aandoeningen van de psyche
H16 Aandoeningen van het motorische stelsel
H17 Aandoeningen van de huid

Over de auteurs en bewerkers
Mark Zelman is verbonden aan College of Dupage. Elaine Tompary en Paul Holdaway zijn beide werkzaam op Harper College. Jill Raymond geeft les aan Rock Valley College.
Bewerker Hanny Groenewoud is basisarts, docent-onderzoeker en vertaler Engels. Tegenwoordig doet zij onderzoek naar de zorg voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers bij het Kenniscentrum Zorginnovatie, en coördineert zij de medische leerlijn van de masteropleiding Advanced Nursing Practice, beide bij de Hogeschool Rotterdam. Charissa Portièr is docent Anatomie, fysiologie en pathologie bij de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast is zij daar ook beleidsmedewerker bij het Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap.

Gerelateerde titels
Anatomie en fysiologie door Martini & Bartholomew
Verpleegkundige vaardigheden, deel 1 door Smith, Duell & Martin
Verpleegkundige vaardigheden, deel 2 door Smith, Duell & Martin
Farmacologie door Roger McFadden

flash image news produce