Titelinformatie

Operationeel management in de dienstverlening, 4/e met MyLab

 

Joyce Walstra

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Operationeel management in de dienstverlening biedt een volledig overzicht van het vakgebied. Het behandelt de basisconcepten van operations management en legt de relatie met de overige managementtaakgebieden in een dienstverlenende organisatie. Klantgerichtheid loopt als een rode draad door het boek, aangezien de klant in de dienstverlening altijd centraal staat.

Leerdoelen, figuren, vragen en opdrachten dagen de student uit om met de theorie aan de slag te gaan. Daarnaast leren studenten aan de hand van de aansprekende casuÔstiek actuele operationele vraagstukken oplossen.

De begrijpelijke vorm waarin het boek geschreven is, de mooie, overzichtelijke lay-out en de variatie aan onderwerpen die behandeld worden, zorgen ervoor dat dit een zeer interessant studieboek blijft voor studenten.

Nieuw in deze editie
Deze vierde editie is grondig herzien. Zo is er onder meer een hoofdstuk over Lean toegevoegd. Daarnaast wordt een aantal nieuwe theorieŽn en inzichten - zoals de customer journey en personas - geÔntroduceerd die de dienstverlener helpen een groeiend inzicht in de wensen en behoeften van zijn klant te ontwikkelen, om zo de dienst nůg beter af te stemmen.

Ten slotte zal er bij deze nieuwe editie gebruik worden gemaakt van de digitale leeromgeving Pearson MyLab, waarop meer les- en studiemateriaal staat voor docenten en studenten. Meer informatie over Pearson MyLab is verderop op deze pagina te lezen.

Doelgroep
Operationeel management in de dienstverlening is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die opgeleid worden voor een beroep in de dienstverlening.

Inhoudsopgave
Deel 1 Inleiding en oriŽntatie Ė basisconcepten van operationeel management
H1 Afbakening van het terrein
H2 Operations in de dienstverlening: de positie van de klant
Deel 2 Het ontwerpen van diensten
H3 Dienstenconcepten
H4 Operations procesmatig beschouwd
H5 Technologie en dienstenontwerp
H6 Belevenismarketing en dienstenontwerp
H7 Lay-out en doorstroming
H8 Mensen in de operations
Deel 3 De optimale benutting van de productiefactoren
H9 Capaciteit en vraag
H10 Plannen en organiseren
H11 Lean
H12 Onderhoud
Deel 4 De ontwikkeling van de operations in de dienstverlening
H13 Kwaliteit in diensten
H14 Kwaliteitszorg en vernieuwing

MyLab | Nederlandstalig
MyLab is de digitale leeromgeving van Pearson. Hierin kunnen studenten oefenen met het studiemateriaal. Docenten kunnen hun lessen hier vooraf klaarzetten en studenten monitoren op hun voortgang.

MyLab voor studenten
MyLab biedt het volgende studiemateriaal voor studenten: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, toetsen, een begrippentrainer, figuren en tabellen en werkbladen & rekenmodellen.

MyLab voor docenten
MyLab bevat het volgende docentenmateriaal: een interactieve en met diverse media verrijkte eText, figuren en tabellen, toetsen, een begrippentrainer, cases en opdrachten, toetsvragen, powerpoints en een docentenhandleiding.

Op www.pearsonmylab.nl is meer informatie te vinden over deze digitale leeromgeving.

Over de auteur
Drs. Joyce Walstra (Groningen, 1978) behaalde een bachelor degree in Hotelmanagement en aansluitend master degrees in zowel International Leisure & Tourism Studies als Bedrijfskunde. Na haar studie ontwikkelde zij zich tot trainer/consultant en leverde in die rol een bijdrage aan de verbetering van processen in zowel MKB, het grootbedrijf als multinationals. Momenteel werkt zij voor Stenden hogeschool in de rol van directeur Stenden Professionals.

Gerelateerde titels
Dienstenmarketing door Lovelock
Management door Robbins en Coulter
Logistiek door Ploos van Amstel

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043034975
  • 288 pagina's
  • Paperback
  • 14-03-2017
  • € 46.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce