Titelinformatie

Intercultureel management, 2e editie

 

Susan Schneider en Jean-Louis Barsoux

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Nu steeds meer bedrijven wereldwijd actief zijn, is intercultureel management in toenemende mate een onderdeel van ieders werk. Dit boek laat zien hoe cultuur van invloed is op de managementpraktijk, van de structuur van een organisatie tot de strategie en het personeelsbeleid. Dit boek maakt gebruik van het omvangrijke materiaal dat de auteurs tijdens hun onderzoek hebben verzameld en het moedigt managers aan om alternatieve praktijken te heroverwegen, verder te verkennen en in andere landen toe te passen. Het boek geeft inzicht in andere culturen en maakt de lezers meer bewust van hun eigen cultuur.

De tweede editie van Intercultureel management bespreekt uitvoerig het effect van cultuur op de effectiviteit van managementpraktijken en op de benutting van culturele verschillen om het concurrentievoordeel te vergroten. De auteurs zetten vraagtekens bij aannames door te observeren, vragen te stellen en te interpreteren en ze moedigen aan kritisch te kijken naar de invloeden van cultuur in het bedrijfsleven.

Intercultureel management zal velen aanspreken, zowel managers en leidinggevenden die actief zijn in een internationale zakelijke omgeving als studenten aan een groeiend aantal MBA-opleidingsinstituten en andere instellingen voor hoger onderwijs.

- In alle hoofdstukken nieuwe en geactualiseerde casestudies en voorbeelden
- Sterke theoretische basis gecombineerd met een zeer praktische benadering
- Uitvoerige bespreking van geografische perspectieven en 'virtuele teams'
- Verbeterde opzet, lay-out en bewegwijzering van de inhoud

Beknopte inhoudsopgave
Deel 1 De betekenis van cultuur
H1 De culturele onderstroom
H2 Cultuur verkennen
H3 Culturele sferen in wisselwerking
Deel 2 Cultuur en de managementpraktijk
H4 Cultuur en organisatie
H5 Cultuur en strategie
H6 Cultuur en human-resourcesmanagement
Deel 3 Culturele verschillen managen
H7 De 'internationale' manager
H8 Het 'multiculturele' team
H9 De 'mondiale' organisatie
H10 Wereldburgers: zakenethiek en sociale verantwoordelijkheid

Over de auteurs
Susan C. Schneider is docente human resource management aan de HEC Universiteit van Genève in Zwitserland en gastdocent organizational behavior aan INSEAD in Frankrijk. Zij doet onderzoek naar intercultureel management en werkt actief aan de internationalisering van de 'mindset' van managers en bedrijven. Jean-Louis Barsoux is onderzoeker aan INSEAD in Frankrijk. Hij heeft diverse boeken geschreven over cultuur en diversiteit in management, alsook artikelen voor Harvard Business Review en de Financial Times.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043007061
  • 400 pagina's
  • Paperback
  • 11-02-2003
  • € 44.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce