Titelinformatie

Rapporteren voor Techniek en ICT

 

Marcel Heerink

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Rapporteren voor Techniek en ICT is een praktische handleiding voor het opstellen van rapporten in de specifieke omgeving van Techniek en ICT. Aan de hand van duidelijke voorbeelden bespreekt de auteur de belangrijkste aspecten van verschillende soorten rapporten. Hij stelt niet alleen de doelgroep en opbouw van een rapport aan de orde, maar geeft ook adviezen over schrijfstijl en werkwijze. Daarnaast geeft de auteur volop tips en trucs om valkuilen te vermijden. De lezer krijgt zo een goed overzicht van technieken en vaardigheden die nodig zijn om individueel of in teamverband rapporten te schrijven.

In Rapporteren voor Techniek en ICT staat de vraag van de opdrachtgever centraal en wordt het doel van het rapport steeds voor ogen gehouden. De auteur besteedt ruime aandacht aan project- en procesgerichte rapportage en geeft aan wat voor de uiteenlopende rapportvarianten
essentieel is in de omgeving van Techniek en ICT. Het boek is hierdoor goed toepasbaar in de praktijk.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor studenten die een technische studie of een studie in de ICT volgen en tijdens hun opleiding schriftelijk verslag moeten doen. Bovendien is Rapporteren voor Techniek en ICT een ideaal naslagwerk voor iedereen die in zijn werk goed en systematisch wil rapporteren.

Inhoudsopgave
Voorwoord
1 Inleiding
2 De beginselen van het rapporteren
3 Formuleren en presenteren voor Techniek en ICT
4 Rapportonderdelen
5 Project- en procesgerichte rapportage
6 Onderzoeks- en adviesrapportage
7 Rapportage rond communicatie
Bijlage A Checklists
Bijlage B Aanbevolen boeken en websites
Bijlage C Engelstalige rapportterminologie
Bijlage D Leestekens
Register

Over de auteur
Marcel Heerink is neerlandicus en is werkzaam aan het instituut voor information engineering aan de HvA. Hij heeft jarenlang ervaring als trainer en consultant in het bedrijfsleven en bij de overheid.
Van zijn hand verschenen ook de Praktische schrijfgids, Schrijven in de juridische praktijk (met Susanne Hoogwater) en Rapporteren.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043011730
  • 160 pagina's
  • Paperback
  • 16-01-2007
  • € 31.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce