Titelinformatie

Softwareontwikkeling met UML en Java

 

Gertjan Laan

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Softwareontwikkeling met UML en Java bgaat over het ontwikkelen van software waarbij UML als hulpmiddel gebruikt wordt. De nauwe relatie tussen programmeren in Java en modelleren met UML is voor veel studenten vaak niet duidelijk. Aan de hand van praktische voorbeelden beschrijft de auteur daarom steeds eerst het probleem, waarna hij laat zien hoe het met behulp van UML opgelost kan worden. Vervolgens besteedt hij veel aandacht aan de omzetting van UML-diagrammen naar Java.

In de eerste helft van het boek komen basisonderwerpen als use cases, (domein)klassen en sequentie- en toestandsdiagrammen aan bod. In de tweede helft gaat de auteur in op meer geavanceerde onderwerpen als testen met JUnit, het ontwikkelproces, ontwerppatronen en het opslaan van objecten in een database (persistentie). Elk hoofdstuk bevat oefeningen die analyse, design, testen en implementatie omvatten en wordt afgesloten met vragen waarmee de student zijn kennis kan toetsen.

Dit boek kenmerkt zich door een heldere, aansprekende stijl en is geschreven voor eerste- en tweedejaars informaticastudenten in het hoger onderwijs.

Korte inhoudsopgave
1 Introductie
2 Use cases
3 Domeinklassen
4 Klassen in UML en Java
5 Sequentie- en toestandsdiagrammen
6 Testen
7 Ontwikkelen
8 Model-view-controller
9 Ontwerppatronen
10 Persistentie

Klik hier voor de volledige inhoudsopgave van dit boek.
Klik hier voor het voorwoord met meer informatie over de focus van het boek..
Klik hier om hoofdstuk 1 (Introductie) in te zien. Zo kunt u zich een beeld vormen van de schrijfstijl en de structuur binnen een hoofdstuk.

Supplementair materiaal
Bij dit boek hoort de website www.pearsoneducation.nl/laan. Hierop staan de broncodes uit het boek.

Over de auteur
Gertjan Laan heeft wiskunde gestudeerd en is sinds 1974 gefascineerd door programmeren en programmeertalen. In zijn loopbaan als docent bij de Hogeschool van Amsterdam heeft hij onder meer lesgegeven in Pascal, C, C++ en Java. Van zijn hand verschenen tal van studieboeken op het gebied van programmeren en datastructuren.

Softwareontwikkeling met UML en Java is ontwikkeld mede op basis van vakinhoudelijke beoordeling van tien docenten aan verschillende hogescholen in Nederland en BelgiŽ.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043012423
  • 296 pagina's
  • Paperback
  • 27-02-2007
  • € 46.50 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce