Titelinformatie

Productmanagement

een praktijkboek

 

Emiel Schiphorst

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Veel studenten starten na hun opleiding als productmanager. Hun opdracht: nieuwe producten introduceren en succesvol maken. In de praktijk is dit echter niet eenvoudig. Tijdens hun studie zijn zij goed bekend geraakt met inkoop, marketing, verkoop en de nodige bedrijfseconomische principes. Maar hoe werkt het nu in de praktijk?

In Productmanagement wordt stap-voor-stap een productidee uitgewerkt tot een volledig productmanagement- en marketingplan. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat de auteur zien hoe de theorie in de praktijk functioneert. Het boek bevat twee uitgebreide en gedetailleerde cases over de producten Readsupport en Heineken BeerTender. De cases dagen studenten uit actief en creatief mee te denken over praktische vragen als: Hoe bereken je een kostprijs, marge en verkoopprijs? Hoe formuleer je en kies je na de SWOT-analyse de opties en hoe voer je ze uit? Wat zijn realistische verkoopscenario's? En hoe bereken je een marktaandeel of break-evenpoint?

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs als aanvulling op bestaande theoretische literatuur. Verder is het geschikt voor iedereen die werkt in een product-, communicatie- of marketingfunctie.

Karel Jan Alsem over Productmanagement
Karel Jan Alsem adviseert Productmanagement aan iedereen die meer wil weten van de praktische en de financiŽle kant van de introductie van een product(idee).

Korte inhoudsopgave
Inleiding
H1 Het productmanagementproces in de praktijk
H2 Strategisch profiel
H3 Externe analyse
H4 Interne analyse
H5 SWOT-analyse en strategische aandachtsvelden
H6 Strategische opties en optiekeuze
H7 Implementatieplan
H8 Interne communicatie en opstart nieuwe producten
H9 Financieel plan 2006-2010

Supplementair materiaal
Bij dit boek is een website beschikbaar met daarop powerpoints en rekenmodellen. Docenten die het boek als verplichte literatuur voorschrijven kunnen een docentenhandleiding opvragen via hun vertegenwoordiger of via docent@pearson.com.

Over de auteur
Emiel Schiphorst is bedrijfseconoom en bedrijfskundige. Schiphorst introduceerde, herpositioneerde en saneerde veel (inter)nationale producten in de farmaceutische en retailbranche. Momenteel is hij werkzaam als marktmanager bij een laboratoriumorganisatie.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043014915
  • 208 pagina's
  • Paperback
  • 25-01-2008
  • € 35.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce