Titelinformatie

Vervolgboek wiskunde

 

Jan van de Craats

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Vervolgboek wiskunde volgt op het succesvolle studieboek Basisboek wiskunde, waarin de eerste elementaire kennis van wiskunde wordt aangeboden. Dit boek gaat een stap verder.

De onderwerpen die worden besproken zijn vectorrekening, matrixrekening, het oplossen van stelsels lineaire vergelijkingen met behulp van Gausseliminatie, machtreeksen en Taylorreeksen, functies van meer variabelen, meervoudige integralen, complexe getallen en differentiaalvergelijkingen. Door deze selectie van onderwerpen sluit Vervolgboek wiskunde goed aan bij exact georiŽnteerde studierichtingen.

Het is evenals Basisboek wiskunde in de eerste plaats een oefenboek. In elk hoofdstuk komt na de theorie een uitgebreide hoeveelheid opgaven. Achterin staan alle antwoorden, wat dit boek ook zeer geschikt maakt voor zelfstudie.

Doelgroep
De wiskunde in dit boek is toegespitst op de behoeften uit het hoger technisch onderwijs maar is geschikt voor andere studies waar veel nadruk op wiskunde wordt gelegd

Verkorte inhoudsopgave
1 Vectorrekening
2 Matrixrekening in lineaire stelsels
3 Reeksontwikkeling
4 Functies van meer variabelen
5 Meervoudige integralen
6 Complexe getallen
7 Differentiaalvergelijkingen

Over de auteurs
Jan van de Craats is hoogleraar wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit. Hij heeft een grote naam als deskundige op het gebied van het wiskundeonderwijs en de popularisering van de wiskunde. Van 2006 tot 2008 was hij voorzitter van de Resonansgroep wiskunde die de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen adviseerde over de aansluitingsproblematiek tussen voorbereidend en hoger onderwijs. Hij is erelid van het Koninklijk Wiskundig Genootschap.


flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043016193
  • 224 pagina's
  • Paperback
  • 09-04-2009
  • € 44.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce