Titelinformatie

Skills - Verkopen, 2e editie

 

Edwin ten Dam, Remko Wierda en Hans Tuenter

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Dit boek bereidt je voor op het zelfstandig kunnen leiden van een gestructureerd en succesvol verkoopgesprek. Naast de theoretische basis over verkoop, communicatieve vaardigheden en het verkoopgesprek, bevat het boek praktijkopdrachten in de vorm van rollenspelen, groepsopdrachten en assessments. In de afsluitende casus komen veel aspecten van het verkopen nog eens ge´ntegreerd aan bod.

Doelgroep
Verkopenis geschikt voor studenten in het (commercieel) hoger onderwijs en voor iedereen die zijn verkoopvaardigheden wil ontwikkelen.

Verkorte inhoudsopgave
1 Persoonlijke verkoop
2 Communicatieve vaardigheden
3 Het verkoopgesprek
4 Overige aspecten verkoop
Afsluitende casus
Bijlage A: checklists
- het schrijven van een verkoopplan
- voorbereiding verkoopgesprek
- verkoopgesprek
- het schrijven van een offerte - voorbereiding presentatie
Bijlage B: competentieformulier verkoopvaardigheden

Supplementen
De bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/skills/verkopen bevat zes videocases die allemaal een onderdeel van het verkoopproces laten zien: voorbereiding & begroeting; het identificeren van behoeften door het stellen van vragen, luisteren, omgaan met bezwaren, onderhandelen en de afsluiting.
Voor docenten die het boek als verplicht materiaal voorschrijven is een uitgebreide docentenhandleiding met extra rollenspellen, competentieformulieren en lestips beschikbaar.

Over de Skills-serie
Verkopen maakt deel uit van Skills, de serie vaardigheidstrainingen van Pearson Education. In deze serie worden de verschillende communicatie- en managementvaardigheden behandeld die vaak terugkeren in de hbo-curricula. De boeken, stuk voor stuk geschreven door professionals, kenmerken zich naast de benodigde theoretische achtergronden, door een sterk praktijkfocus (door middel van veel voorbeelden en opdrachten). Ook is ieder deel voorzien van een digitale omgeving met aanvullend materiaal in de vorm van cases, opdrachten en videomateriaal.
Vanaf voorjaar 2010 verkrijgbaar: Adviseren, E-mailen en brieven schrijven, Onderhandelen, Presenteren en Verkopen.
In 2011 zal deze serie verder worden uitgebreid.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043017305
  • 128 pagina's
  • Paperback
  • 22-04-2010
  • € 26.95 (incl. BTW)


flash image news produce