Titelinformatie

Basisboek grammatica

 

Yvonne Halink

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Basisboek grammatica is een oefenboek voor studenten die hun kennis van grammatica moeten ophalen of uitbreiden. De instaptoetsen aan het begin van het boek helpen hen om hun huidige niveau en hun bijspijkerpunten vast te stellen. Op basis daarvan kunnen ze vervolgens zelf bepalen waaraan ze gaan werken. Bij elk zinsdeel en elke woordsoort worden voorbeelden en uitleg geboden, gevolgd door oefeningen die hen helpen om de theorie te begrijpen en te onthouden.

Achter in het boek is een omvangrijke woordenlijst opgenomen met bekende en minder bekende grammaticatermen en een korte uitleg. Daarin kun je gemakkelijk en snel iets nazoeken. Basisboek grammatica is daarmee ook als naslagwerk te gebruiken.

Het boek is in het bijzonder geschikt voor de (verplichte taaltoets op de) pabo. Daarnaast kan het worden ingezet bij taalbeheersingvakken aan andere studierichtingen.
Doelgroep
Basisboek grammatica is geschreven voor iedereen die moeite heeft met de grammatica van het Nederlands.

Inhoudsopgave
1 Wat is ontleden - en wat heb je eraan?
2 Instaptoets: hoe goed kun jij ontleden?
3 Over zinnen: de basis
4 Redekundig ontleden: zinnen ontleden in zinsdelen
5 Taalkundig ontleden: woordsoorten benoemen
6 Extra: formuleren, interpunctie, spelling en… grammatica
Woordenlijst grammatica

Supplementair materiaal
Op de website www.pearsoneducation.nl/halink zijn de antwoorden op alle oefeningen uit het boek opgenomen. Daarnaast zijn er op de website interactieve grammaticaoefeningen beschikbaar, met directe feedback en scores waarmee studenten zichzelf kunnen testen.

Over de auteur
Yvonne Halink studeerde Nederlands – specialisatie taalbeheersing – aan de Universiteit van Amsterdam. Ze redigeert en schrijft sinds 1989 teksten voor bedrijven en instellingen, gaf geruime tijd schrijfvaardigheidstrainingen en is auteur van diverse taaladviesboeken.

Gerelateerde titels
Basisboek taal
Basisboek spelling


flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043017978
  • 168 pagina's
  • Paperback
  • 15-01-2010
  • € 31.95 (incl. BTW)


flash image news produce