Titelinformatie

Business Intelligence en datawarehousing, 2e editie

 

Karien Verhagen

 

 

Docentexemplaar aanvragen

Datawarehousing is het domein van ICT. Business Intelligence (BI) heeft alleen kans van slagen als deze techniek ook daadwerkelijk effectief wordt ingezet om bedrijfsprocessen te verantwoorden, te beheersen en te verbeteren.

In de tweede editie van dit boek (voorheen Datawarehousing) wordt de techniek steeds gerelateerd aan het doel: processturing. Stuurprocessen zijn het uitgangspunt voor het ontwerp van de Business Intelligence-omgeving. Deze omgeving omvat de datawarehouse-infrastructuur met de typische datamodellen en gegevensstromen. BI vereist ook een specifieke projectaanpak, een organisatie onderdeel voor het dynamische beheer, data governance, alignment en kwaliteitsbeheer. BI-experts kunnen ook omgaan met tegengestelde belangen, uiteenlopende verwachtingen, scope creep.

Dit toegankelijk geschreven boek besteedt aandacht aan al die aspecten en bevat bovendien veel praktijkvoorbeelden die helpen de problematiek rond Business Intelligence en datawarehousing inzichtelijk te maken. Elk hoofdstuk bevat vragen en opdrachten waarbij kennis getoetst en verdiept kan worden.

Doelgroep
Business intelligence en datawarehousing is geschikt voor studenten binnen het hoger onderwijs die een informatica- of bedrijfskundige opleiding volgen. Daarnaast is het boek bruikbaar voor professionals die met BI en datawarehousing te maken hebben.

Verkorte inhoudsopgave
1 Bestuurlijke informatie: de vraag
2 Business Intelligence en de bedrijfsprocessen
3 Business Intelligence en datawarehousing
4 De voorkant van de BI-omgeving
5 De achterkant van de BI-omgeving
6 De binnenkant: de opslagstructuur
7 De binnenkant (Techniek)
8 De zijkant van de BI-omgeving
9 ETL (algemeen)
10 ETL (techniek), EAI, CDC & EII
11 Architectuur en topografie
12 Project- en programma-aanpak
13 Exploitatie van BI-omgeving
14 BI: Maatwerk, haken en ogen
Noten
Literatuurlijst
Index

Supplementen
Op de bijbehorende website www.pearsoneducation.nl/verhagen zijn links en referenties naar interessante artikelen en oefendatasets beschikbaar.

Over de auteur
Karien Verhagen is directeur-eigenaar van 4BIS Scholing en advies, een bedrijf voor Business Intelligent Solutions.

flash image news produce

Titelgegevens

  • ISBN 9789043019804
  • 256 pagina's
  • Paperback
  • 02-02-2011
  • € 37.95 (incl. BTW)


Downloads

flash image news produce